Uansett hvordan man vender og dreier på det, bobler er fest.

Kanskje det er derfor bobler passer så utrolig bra til sure dager, 17.mai og  ikke minst til nyttårsaften. Her er noen av forslag på bobler. Musserende vin som gjorde inntrykk.

Champagne

Fleury Fleur de l`Europe Brut Nature. Frankrike, Champagne. Pris kr: 450,- 92/100 Poeng.

En vakker strågul farge. Nydelige små bobler. Duften er fylt av epler, sitrus, kjeks og små hint av blomster. Og blomster viktig til runde dager. Smaken har fin fylde, frisk med samme sitrus og epler som i duften. En prefekt syre og sødme. Lang, herlig ettersmak. Den perfekte vinen til runde fødselsdager og til andre dager. Meget bra kjøp!

E.Michel Premier Cru Extra Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr.310,20 Poeng: 92/100

Lys strågul i fargen, god dufter av eple, sitrus og noe kjeks. Her finner vi også de elegante små boblene og en smak som er fylt av en fin fruktighet. Samme epler, sitrus som i duften. Perfekt syre og sødme som følges ad i en riktig bra ettersmak. Denne vinen gjør bestemt ingen ulykkelige. Spesielt ikke når man tar prisen i betraktningen. En ekte løp og kjøp vin.

Bollinger Spécial Cuvée, Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 469,90 Poeng 89/100

Druene er Chardonnay 25%, Pinot Meunier 15%, Pinot Noir 60%. Fin gyllen farge. Små bobler som smelter sammen med stjernehimmelen når de forlater glasset. Duft av bakte epler, fersken, litt valnøtt og brød. Fantastisk struktur med en lekker smak av epler, kjeks og sitrus. Perfekt balanse. Passer glimrende sammen med en dag da verden går imot deg og du behøver trøst. Ok til fest og venner også.

Crémant

Benoît Muling Crémant du Jura Blanc Brut. Frankrike, Jura. Pris kr. 229,90 Poeng 89/100

Druene er Chardonnay 50%, Pinot Noir 50%. Fin gul farge, vakre små bobler og en duft som nesten er verd pengene alene. Her finner man de klassiske grønne eplene, litt sitrus og noe kjeks. Fin fylde på smak. Herlig frisk med epler, sitrus og en perfekt balanse mellom syre og sødme. Riktig bra ettersmak. Perfekt som oppstemt kosevin sammen med venner. Meget bra kjøp

Fernand Engel Cremant d’Alsace Chardonnay Brut 2017. Frankrike, Alsace Pris kr. 198,- Poeng 88/100.

Drua er Chardonnay.  Gyllen gul med skjær av grønt på fargen. God duft av epler, kjeks og hint av røde bær som rips. Med andre ord, duft av en varm sommerdag. Flotte små bobler som kiler nesen om man stikker den for dypt i glasset. Smaken lever riktig bra opp til duften med god fylde og friskhet. Her er det epler og en perfekt syre og sødme med en ettersmak som er riktig bra. Dette er en vin som kan brukes til nesten alt men aller best til kos. Et ekte løp og kjøp vin

Prosecco.

Nino Franco Prosecco Rustico. Italia, Veneto. Pris kr. 189,90 Poeng 87/100

Dette er en klassisk prosecco, med en herlig duft av epler, sitrus og en aldri så liten hint av urter. Smaken har god fylde , bra balanse mellom syre og sødme og en virkelig god frukt. En god ettersmak som sitter lenge. Denne vinen er glimrende sammen med gode venner. Meget godt kjøp

Bisol Crede Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut 2017. Italia, Veneto. Pris kr. 199,90 Poeng 88/100

Druene er Glera 85%, Pinot Bianco 10%, Verdiso 5%. Fin lysegul farge. Flotte, små bobler. En god duft av grønne epler, sitrus og en liten floral duft. Smaken er frisk og fruktig med en god munnfølelse. Lever opp til duften med epler og sitrus. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer fint til kos og bær. Meget bra kjøp.Cava

Cava.

Castillo Perelada Cava Gran Claustro Brut Nature Reserva 2013. Spania, Catalonia. Pris kr. 299,90 Poeng 92/100.

Druene er Chardonnay 43%, Pinot Noir 43%, Parellada 14%. Fin gulgrønn farge. Nydelige små bobler som kiler i nesa. God duft av epler, bakst og en anelse sitrus. Smaken er frisk og fruktig med god fylde. Perfekt balansert syre og sødme. En riktig lang og god ettersmak. Passer fint sammen med spekemat eller bare til kos. En ekte løp og kjøp vin.

Gramona Imperial Gran Reserva 2013. Spania. Pris kr. 287,- Poeng 90/100

Laget på Chardonnay 10%, Macabeo 40%, Xarel·lo 50%. En lysgul cava som er kompleks med eple- og hvite nektariner på nesen etterfulgt av et urteaktig hint med fennikel eller lakris. Smaken har ristet nøtter, ferskt brød og noe sitrus. Meget god struktur og noen fantastiske bobler. Ja takk, tar gjerne et glass til. Passer sammen med venner og fingermat.

Sekt.

Griesel Rosé Brut 2016. Tyskland, Hessische Bergstrasse. Pris kr. 289,90 Poeng 90/100

Laget på druene Pinot Noir 85%, Pinot Meunier 15%.  Lakserosa farge. Lett rosa skum og meget bra bobler. Duft av røde bær som bringebær, bitte litt varme krydder. Herlig.  Frisk og fruktig på smak med en meget fin fylde. Lever opp til duften med sine røde bær og små hint av krydder. Fin syre som er bra balansert mot en lett sødme. God tørr ettersmak som ender i en lett kryddertone. En ekte wow vin og som kan nytes varme, kalde og forblåste dager. Løp og kjøp.

Walldorf Hannes Brut Nature 2014. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr: 299,90 Poeng: 90/100

Druene er Chardonnay 30%, Pinot Meunier 10%, Pinot Noir 60%. Fargen er lys strågul, vakre små bobler og en lekker duft av epler, blomst og brød. Smaken har en elegant friskhet, bra fylde og en tett på perfekt syre og sødme. En tørr, fin ettersmak. Kan brukes til fingermat men aller best sammen med venner. Her er det virkelig mye vin for pengene og en ekte løp og kjøp vin.

Von Buhl Riesling Brut 2016, Tyskland, Pfalz. Pris kr: 249,90 Poeng: 90/100

Drua er riesling. Lysgyllen på fargen. Fine små bobler. Elegant duft av sitrus, epler og fint hint av blomster og kjeks. Smaken er frisk og fruktig. Samme epler, sitrus og blomster som i duften. Perfekt syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer som aperitiff og til fet fisk. En ekte løp og kjøp

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.