Ukens rimelige viner tar hensyn til julens plyndring av kontokort og lommebøker og ligger på et nivå som man kan unne seg.

Vinene er røde og passer til den mørketid vi er inne i. På tross av pris, så holder de en meget rimelige kvalitet.

Lindeman’s Bin 45 Cabernet Sauvignon 2019. Australia, South Eastern Australia. Pris kr. 124,90

Drua er Cabernet Sauvignon. En mørk rød farge med et blått skjær. En veldig god duft av mørke bær og et fint hint av tre. Smaken er fyldig og bløt. Frisk og fruktig. Lever opp til duften med sine mørke bær og frukt. Riktig bra balansert syre og sødme. Ok tannin. Bra ettersmak. En vin som går fint sammen med kjøttgryte. Meget bra kjøp.

Faustino VII 2018. Spania, Rioja.Pris kr. 129,90

Drua er Tempranillo. Mursteinsrød på fargen. Fruktig duft med fat og krydder. Små hint av balsamico. Smaken er frisk med røde bær, hint av urter. Mild tannin og bra syre og sødme. Grei ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt og vilt. Bør serveres mellom 12-15 grader C. Mye vin for pengene!! Meget bra kjøp.

Santa Rita 120 Cabernet Sauvignon 2018. Chile, Central Valley. Pris kr. 112,90

Druene er Merlot 15%, Cabernet Sauvignon 85%. Mørkerød med et blått skjær på fargen. Duft av mørke bær, bitte litt krydder i bakgrunnen. Smaken er rund og bløt. Bra friskhet. Godt balansert syre og sødme. Ok tannin. God ettersmak. Passer bra til stek. I forhold til pris, er dette et mega godt kjøp.

Fairview Goats do Roam 2018. Sør-Afrika, Western Cape. Pris kr. 122,90

Druene er Shiraz 60%, Cinsault 15%, Mourvèdre 13%, Grenache 8%, Carignan 4%. Blårød farge. Duft av mørke bær og hint av vanilje. Smaken er bløt og fruktig med mørke bær. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin. God ettersmak. Passer til en lammestek. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.