Franken har kanskje de mest elegante vinene i Tyskland.

Derfor forundrer meg litt at noen av de beste vinhusene ikke er representert i Norge. Nemlig Juliusspital i Würzburg og Bürgerspital zum Heiligen Geist i den samme byen. Men, det hjelper jo ikke stort å anmelde viner som ikke er her. Derfor, her er seks glimrende viner fra Franken.

Weinggut am Stein Riesling Auslese Randersackerer Pfülben 2012 90 Poeng

For å si som vi sa i min ungdom i Lillestrøm når noe var bedre enn det meste. Dette er Rock and Roll. En fantastisk gyllen gul farge. Hele rommet fylles av blomster og sitrus når du åpner falsken. Og smaken skuffer ikke. Tvert i mot. Her det en frisk sødme, en tett på perfekt balansert syre og sødme. En lang ettersmak som man håper aldri skal ta slutt. Skal du ha en dessertvin som er virkelig verd pengene, så er det denne. Meget godt kjøp.

May Retzstadter Langenberg Silvaner Trocken 2013 89 poeng

Her er det mye vin for pengene. En vakker dyp, gul farge. Nydelig duft av noe sitrus og krydder. Fin fedme, riktig bra balansert syre og sødme. Lang ettersmak. Skal jeg si noe negativt om denne Slivaneren, så var det at jeg kun hadde en flaske. Meget godt kjøp.

Horst Sauer Escherndorfer Fürstenberg Silvaner Kabinett Trocken 2012 88 poeng

Horst Sauer og datteren Sandra vant «Deutschen Riesling Cup 2013.” Og det er ikke noen dårlige saker de produserer. Vakker lys gul farge. God duft av epler og noe sitrus. Smaken er flott balansert mellom syre og sødme. Frisk på smak, god fylde. Lang ettersmak. Passer fint sammen med skalldyr og til kos. Meget godt kjøp.

Horst Sauer Escherndorfer Lump Riesling Kabinett Trocken 2012 88 poeng

Med sin vakre strågule farge, den behagelige duften av epler og noe sitrus og med sin tørre friske smak av epler og en anelse Sauer-RiesLump-GG-2008-1005008-grosssitrus, kan jeg forstå hvorfor den vant «Deutschen Riesling Cup 2013.” Om man nyter denne sammen med fisk eller ost, behøver man ikke mer den dagen. Meget godt kjøp.

Weingut am Stein Würzburger Stein Silvaner Trocken 2013 86 poeng

Gulgrønn på fargen og på en måte lever fargen fint opp til duften med blomster og grønne epler. En frisk, fruktig smak med fin balanse. En meget bra ettersmak. Verd pengene og godt kjøp.

Wirsching Iphöfer Kronsberg Riesling Kabinett Trocken 2013 84 poeng

Gulgrønn på fargen. Fin ung og fruktig duft som går igjen i smaken med noe sitrus og epler. Bra balansert. Så absolutt verd pengene.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.