I siste del av den store tyske «grand cru» smakingen, så er det vin fra Nahe og Rheinhessen.

Av de 108 rieslingene jeg smakte under VDP smakingen i Wiesbaden, har jeg kun tatt med de som jeg mener er best og verd å legge penger på. For ingen er akkurat billige. De vinene som er omtalt i både del 1 og her i del 2, har et veldig stort lagringspotensiale. Alle vinene kan du finne nå eller snart, på Vinmonopolet.

Nahe.

Schäfer-Fröhlich Frühlingsplätzchen Riesling GG 2017. Tyskland. Nahe. Poeng   90/100

Gul med et fint grønt skjær. Bra duft av sitrus, epler og mineraler. Fin fylde, frisk fruktig. Meget bra balansert. En lang, elegant ettersmak.

Gut Hermannsberg Kupfergrube GG 2017 Tyskland, Nahe. Poeng 92/100

Gyllen med et lite grønt skjær. Duft av epler, lime og med små hint av blomster. Frisk, fyldig og med noe frukt på smak. Lever virkelig bra opp til duften med perfekt balansert syre og sødme. En meget god og elegant ettersmak.

Gut Hermannsberg Rotenberg GG 2017. Tyskland, Nahe. Poeng 92/100

Gulgrønn på farge. En intens duft av sitrus, fersken og epler. Litt blomst lengst bak. Fyldig og frisk. Bra frukt. God munnfølelse. Meget bra balansert syre og sødme. Lang, frisk ettersmak.

Weingut Donnhoff ‘Felsenturmchen’ Schlossbockelheimer Felsenberg 2017 93/100

Gyllen med lite grønt skjær- Dufter av blomster, epler, sitrus og bitte litt jord. Fyldig, frisk på smak. Lever fint opp til duften med en veldig bra balansert syre. En lang tørr ettersmak.

Rheinhessen

Rheinhessen har utviklet seg til et av de mest spennende distriktene i Tyskland. Takket være en rekke unge og virkelig dyktig produsenter. En av disse spennende produsentene er Winter fra Weingut Winter.

Winter Dittelsheimer Leckerberg Riesling Trocken GG 2017. Tyskland, Rheinhessen.  92/100

Gulgrønn farge. Litt lukket duft. Åpne seg mot lime og epler. Fyldig og fruktig. Bra smak av eple, lime. Meget bra balansert. Fin ettersmak. Toppvin.

Weingut Winter Geyersberg Riesling Grosses Gewächs 2017. Tyskland, Rheinhessen.  90/100

Gul med et grønt skjær på fargen. Elegant duft av sitrus, epler og et hint av petroleum og blomst. Smake lever på lange veier opp til duften med en frisk fylde, perfekt syre og sødme og en ettersmak som man håper aldri skal ta slutt.

Weingut Winter Kloppberg Riesling Grosses Gewachs 2017. 89/100

Gul med et grønt skjær på fargen. Elegant duft av sitrus, epler og et hint av vinbergsfersken og blomst. Smaken lever på lange veier opp til duften med en frisk fylde, perfekt syre og sødme og en fin ettersmak. En vin som kan brukes til lyst kjøtt, men også til latter og nytelse. En meget bra vin.

Battenfeld-Spanier Mölsheim Zellerweg am Schwarzen Herrgott Riesling Trocken GG 2017. Tyskland, Rheinhessen.  94/100

Gulgrønn farge. Dufter lime, epler, litt fat og det lille udefinerbare. Veldig frisk med en fantastisk fylde. Lever opp til duften på alle positive måter. Fin syre og sødme. En drøm av en ettersmak

Battenfeld-Spanier Hohen-Sülzen Kirchenstück Riesling Trocken GG 2017. Tyskland, Rheinhessen. 92/100

God duft av sitrus og epler. Litt vinbergsfersken. Smaken er frisk, fruktig med en meget bra fylde. Epler og lime kommer igjen på smaken. Bra balansert syre og sødme. Meget god ettersmak

Battenfeld-Spanier Nieder-Flörsheim Frauenberg Riesling Trocken GG 2017. Tyskland, Rheinhessen.  90/100

Duft av petroleum, eple, sitrus og noe melon. Frisk og en meget bra fylde på smak. Epler, sitrus og litt honning. Frisk og fin syre som balanseres av litt fruktsødme. Balansert god lengde.

Del 1 finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.