Vinåret 2017 i Tyskland, var temmelig midt på tre med noen virkelig bra topper og noen som ikke var fullt så morsomme.

Ved den store VDP smakingen i Wiesbaden i slutten av august, hvor Tysklands Grand Cru produsenter introduserte sine nye årganger, ble Godt Drikke presentert for det beste Tyskland har å by på. Siden det var så ekstremt mye forskjellige, besluttet jeg å kun smake Riesling og vin på Pinot Noir. Og det som slo meg, var at den største forandringen gjennom de siste årene, var at vindistriktet Rheingau igjen er blant de ledene i Tyskland. Først og fremst for at det er kommet flere ungen vinprodusenter som tørr å utfordre seg selv og det bestående.

Av de 108 riesling vinene jeg smakte, var det ikke en Rheingau produsent som imponerte mest, men brødrene Rings fra Pfalz. I denne smakingen, tar jeg kun med de som imponerte mest og som blir å finne i Norge på et eller annet tidspunkt.

Pfalz.

Rings Saumagen Grosses Gewächs Riesling Trocken 2017. Tysland, Pfalz.  Poeng 94/100

Smakingens beste. En fantastisk opplevelse. Gyllen vakker farge. Meget bra duft av lime, epler og noe fersken. Frisk, fruktig meget elegant smak. Lever fint opp til duften. Bra balansert syre og sødme. Meget fin ettersmak. Best om to tre år.

Rings Weilberg GG Riesling 2017. Tyskland, Pfalz. 90/100

Gyllen farge. Ung, frisk duft. Lime epler og blomst. Fine hint av vinbergsfersken. Akkurat som i duften, er den ung, frisk og fruktig på smak med fine streif av sitrus og epler. Meget bra balansert syre og sødme. Langt, tørr ettersmak.

En annen produsent som gledet, var Philipp Kuhn.

Philipp Kuhn Kirschgarten Riesling Trocken GG 2017. Tyskland Pfalz. 90/100

Gyllen med et grønt skjær. Blomst, hvit frukt og sitrus på duft. Bra balansert syre og sødme på smak. Lever virkelig bra opp til duften med sin fruktighet og gode munnfølelse. En riktig god ettersmak med en bitte liten bitterhet på  ettersmaken.

Bassermann-Jordan Pechstein Riesling Grosses Gewächs 2017. Tyskland, Pfalz. 90/100

Fin gulgrønn farge. Meget bra duft av blomster, melon og litt lime. Frisk, fruktig med bra fylde på smak. Lime og frukt. Meget bra balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak.

Rheingau.

Når man smaker tysk vin, så er Künstler et absolut «must»

Künstler Hochheim Hölle Riesling trocken GG 2017. Tyskland, Rheingau. 93/100

Gulgrønn på farge. Duft av sitrus, grønt eple og hint av blomster og fersken. Mild, frisk smak med en virkelig flott fylde. Fruktig. Meget bra balansert syre og sødme. Himmelsk ettersmak som svar på Hölle.

Künstler Hochheim Kirchenstück Riesling Trocken GG 2017. Tyskland, Rheingau. 90/100

Gyllen farge med et grønt skjær. Duft av petroleum, sitrus og eple. Hint av blomster. En elegant syre, mild, frisk og bra frukt. Godt balansert syre og sødme. God ettersmak.

Kloster Eberbach Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Trocken 2017. Tyskland, Rheingau. 89/100

Gyllen med litt grønt på fargen. Elegant duft av lime, epler og noe blomster. Smaken er frisk, med bra syre og sødme. Lang og en god ettersmak med litt bitterhet på slutten.

Balthasar Ress Rüdesheim Berg Rottland GG 2017. Tyskland, Rheingau. 89/100

Gul med et grønt skjær på fargen. Bra duft av blomster, sitrus og et bitte lite hint av fersken.  Mild syre, bra fruktig fylde.  Meget bra balansert. Ok ettersmak som kunne vært noe lenger. Men en elegant vin.

Godt Drikke vil i morgen presentere viner fra Rheinhessen, Nahe, Franken med flere.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.