Philipp Kuhn var 20 år gammel da han overtok gården fra sin far i 1992. En 20 ha stor gård som hadde vært i familiens eie siden 1700 tallet.

Philipp Kuhn har like stor fokus på sine røde viner som sine rieslinger. Når det snakkes om rødvin, så er det først og frem  Spätburgunder, Pinot Noir, men også et viss del Frühburgunder, Merlot og Cabernet Sauvignon. Han vinifiserer de røde druene på en tradisjonell måte med spontangjæring samt lagring på gamle trefat og franske eikefat.

Hovedfokuset på hvitvinen er selvfølgelig Riesling, men også Pinot Blanc, pluss Gewürztraminer, Sauvignon Blanc og Viognier. Produksjone skjer i ståltanker eller gamle tønner, noe spontangjæres og noe med tradisjonell gjør som igjen garanterer en fin aroma og en kraftig kropp med en fantastisk holdbarhet.

Noe av det først Philipp Kuhn gjorde da han overtok gården, var å legge om til økologisk landbruk. Og han har høstet mye annerkjennelse for den jobben han gjør, blant annet så har han blitt kåret både som den «hurtigst stigende stjerne» i 2011 og en av Tysklands beste vinprodusenter. Noe man ikke kan være uenig i.

Kuhn Spätburgunder Tradition 2015. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 219,90 Poeng 91/100

Drua er Pinot Noir. En klar, rød farge med en liten brun kant. Meget bra duft av kirsebær med hint av fat og krydder. Smaken er frisk, fruktig med fin fylde og en mild tannin. Lever fint opp til duften med sine kirsebær, men også et lite hint av mørk sjokolade. Meget godt balansert. En elegant ettersmak. Kan brukes til lyst kjøtt, men også til kos og ettertanke. En løp og kjøp vin.

Tidligere anmeldt.

Kuhn Spätburgunder Tradition 2013. Poeng 90/100

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.