Chateau Simard eies av familien Vauthier , som også eier den smått legendariske Premier Grand Cru Classé A eiendommen, Chateau Ausone. Foruten om det eier familien eiendommene Chateau Fonbel, Chateau Moulin St. Georges og Chateau La Clotte.

Chateau Simard kan dateres helt tilbake til 1700-tallet og er oppkalt etter en av de tidligste eierne, greve Simard.

Opprinnelige var vingården mye større, men da jernbanen kom til St. Emilion på 1870 tallet, ble jernbanesporene lagt tvers over markene til Chateau Simard og den ene halvdelen ble skilt unna.

På 1920-tallet ble slottet solgt til familien Maziere. Da Claude Mazière døde i 2008, var det hans nevø og dagens eier, Alain Vauthier, som overtok Château Simard. Château Simard ble klassifisert som Grand Cru i 2006, men det var først i 2008, da Alain tok over, at de begynte å bruke klassifiseringen. I dag så drifter Aland Vauthier Château Simard sammen datteren Pauline Vauthier

Eiendommen består av 40 ha med vinmark, beplantet med ca 80% Merlot og 20% Cabernet Franc. Vinstokkene har en alder på mellom 20 og 50 år, hvor de eldste vinstokkene har en beplantningstetthet på 5.500 vinstokker per ha, og de yngste vinstokkene har en tetthet på 12.600 stokker per ha. Jordsmonnet består av sandholdig leire med noe grus. Det er et dypt vannspeil under og de gamle vinstokkene trekker seg langt ned i jorden.

Ch. Simard 2000. Frankrike, Bordeaux, St. Emilion. Pris kr. 269,90 Poeng 89/100.

Druene er 20%, Cabernet Franc og 80% Merlot. Fin brunrød farge. Meget bra duft av mørke bær, lær og fat. Smaken har virkelig bra fylde, en god og mjuk munnfølelse med en fin syre og mild tannin. En lang og god ettersmak. Passer fint sammen med vilt og lam. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.