Clos du Moulin Aux Moines Pommard 1er cru Clos Orgelot 2014, årets vin?

0

Clos de Moulin aux Moines har eksistert helt siden år 962. Det var da munkene fra Cluny grunnla klostret.

Grunnen til at de valgte akkurat denne plassen, er at beliggenheten ligger beskyttende mot vær og vind i en dal og ikke minst var det adgang til ferskvann. I mange hundre år, dyrket de mest korn og noe druer. Og som alltid når vi snakker om kirken, så ble det politikk i moroa og sånn rundt regnet år 1650, ble eierskapet overført til klostret Citeaux. Og fortsatt var fokuset på korn og mindre på vin.

I 2008 ble eiendommen kjøpt opp av familien Andrieu. De brukte en mindre formue og ressurser på restaurering av eiendommen og konvertere eiendommen til biodynamisk dyrking. Alt for å ta vare på tradisjonene fra klostrene. Den som ledet arbeidet var den legendariske vinmakeren Willy Roulendes. Sakte men sikkert la de om til det som i dag er 15 hektar fantastisk vinmark fordelt på flere parseller i Pernand-Vergelesses i Corpeau. I dag så er Clos de Moulin aux Moines en av de mest spennende produsentene i Burgund.

Clos du Moulin Aux Moines Pommard 1er cru Clos Orgelot 2014. Frankrike, Burgund, Pommard. Pris kr. 659,90 Poeng 94/100

Drua er Pinot Noir. Varm rød farge. Fantastisk duft av modne kirsebær, blomster og urter. Meget god fylde med en herlig fruktig som lever opp til duften. Perfekt syre og sødme. Fin tannin. Veldig bra, tørr ettersmak. Perfekt til lam. Årets beste påskevin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.