Lamy-Pillot er en familieeid eiendom i hjertet av Chassagne-Montrachet. De eier cirka 15 hektar vinmark, spredt ut på 20 appellasjoner innenfor Chassagne-Montrachet, Saint Aubin, Santenay, Mersault og Beaune.

Lamy og Pillot ble slått sammen 1973 via giftemål og drives i dag av to generasjoner som sammen strever etter å forbedre og samtidig holde på tradisjoner og gamle verdier. Familien drifter hele prosessen selv. Alt fra vinmarken til markedsføring og salg. Filosofien er enkel – respekt for naturen, jorden og de enkelte årgangers karakter. Lamy-Pillot bruker både moderne teknologi og tradisjonelle metoder for å følge filosofien om ikke å lage identiske viner år for år, men heller å gjøre det beste ut av hva naturen gir hver årgang.

Lamy-Pillot Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2017. Frankrike, Burgund, Chassagne-Montrachet. Pris kr. 499,- Poeng: 91/100

Vinen er laget på 100% Pinot Noir. Fin klar rød farge. Nydelig duft av røde bær som kirsebær og med fine hint av urter og bitte litt fat. Frisk og fyldig på smak. Samme kirsebær og urter som i duften. Virkelig god syre og sødme. Mild tannin. Bra ettersmak. En vin som vil passe bra sammen med både lyst kjøtt og kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.