I år blir påsken som da jeg var barn. Det var noe vi feiret hjemme og var det fortsatt snø, så gikk vi lange skiturer i marka med appelsin og kvikklunsj.

Krim så vi på TV eller leste i sofaen. Og rent faktisk tror jeg det fortsatt er sånn for de fleste av oss. Med en stor forandring vinen har heldigvis kommet inn i bildet siden den gang da.

Cruzado Garnacha 2019. Spania, Vino de España. Pris kr. 414,90

Drua er Garnacha. Mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær med hint av plommer og urter. Rund og mjuk på smak med en frisk undertone. Meget bra balansert. Bra tannin. En mjuk og god ettersmak. Passer bra til lam og til kos. En virkelig prisverd vin. Meget bra kjøp.

Giovanni Rosso Piemonte Barbera 2019. Italia, Piemonte, region. Pris kr. 500,-

Drua er den klassiske Piemontedrua Barbera. Mørkerød med et blått skjær på fargen. Duft av mørke bær, kirsebær med hint av krydder og en anelse tre. Frisk, fruktig på smak med en fin fylde. Tørr. Lever opp til duft med sine mørke bær. Bra balansert. God  tannin. En fin ettersmak. Vinen til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Aubrade Le Prestige Rouge. Frankrike, Bordeaux, vins de Bordeaux. Pris kr. 439,90

Laget på Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 60%. Dyp rubinrød. God duft av kirsebær, urter og små hint av krydder. Smaken er fyldig, frisk og lever virkelig bra opp til duften. Bløt og rund med en meget god munnfølelse. Bra balansert. God tannin. Bra ettersmak. Passer fint til lam. Mye Bordeaux for pengene.

Beso de Vino Garnacha Viñas Viejas 2017. Spania, Aragon, Cariñena. Pris kr. 462,-

Garnacha. Dyp rød farge. Bra duft av mørke bær, moden frukt og bitte fat. Frisk med en god  fylde på smak. Lever opp til duften med sine mørke bær. Balansert syre, bra med tannin og en god ettersmak. En vin som ville passe til lam eller sau. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.