Vi nordmenn elsker vin fra Italia.

Og det ikke uten grunn. I dag så er Italia et av de største vinproduserende land i verden. Om ikke det største. Det er bare Frankrike som med ujevne mellomrom som gjør dem rangen stridig. Men så skal det også litt til å slå en produksjon på cirka 6 milliarder vin per år. Rent faktisk står Italia for 1/3 av verdens vinproduksjon og er den største vineksportøren i verden. Nå skal de også sies at ikke all vin fra Italia er bra. Rent ut sagt finnes det mye skval. Men, det som er bra, er virkelig bra. Det er kanskje derfor at Italienerne drikker sånn cirka 42 liter vin i året.

Col d’Orcia Brunello di Montalcino 2016. Italia, Toscana, Brunello di Montalcino. Pris kr. 342,- Poeng 92/100

Laget på Brunello. Flott dyp rød på farge. Duft av mørke bær, moreller og fat. Fyldig på smak med en rund og god fruktighet. Lever fint opp til duften med sine bær.Fin syre, bra balansert av en viss sødme. Meget bra tannin. Lang og god ettersmak. Glimrende vin til lam og vilt. Meget bra kjøp.

Terre di San Leonardo 2017. Italia, Trentino-Alto Adige, region. Pris kr. 249,90 Poeng 91/100

Druene er Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 40%, Carménère 10%. Rubinrød farge. Bra duft av mørke bær med hint av urter og tre Smaken lever opp til duften med en fruktig og god fylde. Godt balansert syre og sødme. Fin tannin. Bra ettersmak. En vin til påskelammet. Meget bra kjøp.

Ioppa Ghemme 2013. Italia, Piemonte, Ghemme. Pris kr 259,90 Poeng 90/100

Drua er Nebbiolo 80%, Vespolina 20%. Fin mørkerød farge med en brun kant. Duften har kirsebær og plommer. Hint av blomster. Smaken er silkemjuk med fin, frisk fylde. Lever virkelig bra opp til duften med en anelse fat. Perfekt balanse med en frisk syre. En lang og god ettersmak. En vin som er perfekt til lam og vilt, men fungerer glimrende til kos. En ekte løp og kjøp vin.

Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo 2019. Italia, Piemonte, Colline Novaresi. Pris kr. 155,- Poeng 84/100

Drua er Nebbiolo. Mørkerød farge. Duft av røde bær med hint av urter og litt blomst. Fyldig og god på smak. Frisk og fruktig. Meget bra syre og sødme. En lang og god ettersmak. Dette er et knallkjøp som passer glimrende til både pasta og kos. En ekte løp og kjøp vin.

Carussin Asinoi Barbera d’Asti 2019. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 149,90 Poeng 84/100

Drua er Barbera. Fargen er klar rød. Frisk duft av kirsebær, noe urter. Frisk og fruktig på smak med røde bær og samme urtene som i duften. Fin fylde. Bra syre. Meget bra ettersmak Passer sammen med grilla fisk. Eselvinen fra Piemonte er en av de som man virkelig bør stifte bekjentskap med. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.