Vi nærmer oss påske. En påske som de fleste av oss vil tilbringe hjemme på balkongen sammen med grill, pølser og Kvikklunsj mens man pleier dårlig samvittighet for man ikke køer i skiløypa eller går den lange turen man snakket om man skulle gå.

Nei, i stedet kommer vi til å sitte med vår lille kohort og grille og nyte den nye påsketradisjonen som kommer i bag in box. Og her kommer noen forslag til den nye påsketradisjonen og det i form av rosévin.

Fenocchio Langhe Rosato 2020. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 464,90 Poeng 85/100

Dolcetto 30%, Nebbiolo 60%, Barbera 10%. Fin rosa farge. Dufter av røde bær, litt sitrus og blomstereng. Frisk og fruktig med en bra fylde. God syre. Samme bær som i duften. God ettersmak. Passer glimrende til grillet torsk. Verd pengene.

Mosaic Rosé 2020. Portugal, Vinho do Portugal. Pris kr. 429,90 Poeng 84/100

Druene er Espadeiro 40%, Vinhão (Sousón) 60%. Lys rosa farge. Duft av sitrus, røde bær og små hint av blomster. Frisk og fruktig på smak. Lever opp til duften med sine bær. Veldig bra balansert syre.God ettersmak. En vin som kler påsken og passer aller best til reker og kos. Meget bra kjøp!

Bree Pinot Noir Rosé. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 395,- Poeng 83/100

Pinot Noir. Rosa farge. Duft av litt søtlige kirsebær. Fyldig, rund med smak av samme bær som i duften. Litt dominerende sødme. Bra ettersmak. Passer aller best til kos. Godt kjøp.

Det kommer flere anmeldelser på påskens vin, både som bag in box og på flaske, i løpet av neste uke.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.