Fuller’s har som tradisjon at de hvert år lanserer et øl brygget på en gammel oppskrift. Årets lansering har aner fra 1926 og er spesielt utvalgt for å hedre dronning Elizabeth IIs 90-årsdag. Past Masters Oatmeal Porter er et smakfullt og mørkt øl med toner av kaffe og mørk sjokolade.

Serien Past Masters er et glimt inn i Fuller’s bryggerhistorie, og ved hjelp av gamle oppskrifter gjenskapes gamle klassikere for dagens forbrukere. Fuller’s Oatmeal Porter 1926 er den sjuende i serien og er brygget på en oppskrift fra 1926. Oppskriften er spesielt utvalgt for å hedre dronning Elizabeth IIs 90-årsdag. Første gang ølet ble brygget, var ved hennes fødsel i 1926.

Fuller’s Oatmeal Porter 1926 er en klassisk britisk porter brygget for et virkelig britisk ikon. For å skape denne myke og fyldige porteren, er det benyttet Warrior- og Centennialhumle sammen med to typer havre. Oatmeal Porter er et smakfullt og mørkt øl med maltig og nyansert smak. Ølet har innslag av kavring, mørk sirup, lakris, kakao, kaffe, pomerans og tørket frukt. Serveres ved ca. 10–12 °C til retter av lamme- eller storfekjøtt, eller som selskapsdrikk.

– Mange av Fuller’s eksklusive øl får gjære en gang til på flasken, noe som er tilfellet for Past Masters. Det gir et øl med naturlig kullsyre og mer subtil smak. Det innebærer også at ølet fortsetter å utvikles i flasken til den dagen den åpnes. Ved lagring bør ølet oppbevares stående i et mørkt rom og helles forsiktig opp ved servering, sier Tomas Åkerblom, produktsjef for Fuller’s i Arvid Nordquist.

The Book of Brewers

I Fuller’s oppskriftsbok, ”The Book of Brewers”, har hver bryggmester skrevet inn sine oppskrifter for hånd siden 1845. Her finnes det detaljert informasjon om oppskrifter og bryggemetode, detaljer som strekker seg ned til hvilken temperatur det var den dagen ølet ble brygget. Alt dette gjør at man har en historisk samling av oppskrifter og godt innblikk i hvordan britisk øltradisjon har endret seg over tid. Past Masters gir nytt liv til gamle oppskrifter og gir dagens øldrikkere en unik mulighet til å smake på britisk ølhistorie.

Om Fuller’s Smith & Turner

Londons eneste tradisjonelle familieeide bryggeri beliggende i Chiswick, i den vestlige delen av London, der man har brygget øl siden 1600-tallet. I 1849 ble det kjøpt av familiene Fuller, Smith & Turner, som fremdeles driver det i dag. Firmaet driver også 362 puber og eksklusive hoteller i London. De brygger utelukkende klassisk engelsk ale av høyeste kvalitet. De utvikler konseptet ale kontinuerlig, og de har fått mange priser i konkurransesammenheng. Fuller’s mest kjente produkt, London Pride, er i dag Storbritannias mest solgte ale på fat i puber og barer.

Kilde: Pressemelding.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.