Høsten er ikke bare rødvin. Det er også hvitvin til fisk, sopp og annet som naturen har å by på. For ikke å snakke om lange. fnittrende samtaler sene høstkvelder.

Wongraven Morgenstern Riesling 2015 Tyskland, Pfalz Terningkast 6

2013 varianten av vinen har Godt Drikke testet tidligere og var nysgjerrig på om den fortsatt fortjente den sekseren den fikk da. Og det gjør den. En fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus. Smaken har en god fylde, frisk med en elegant syre som kommer tydeligere frem mot slutten. En god og lang avslutning med et lekkert hint av eple. Denne vinen går fint sammen med både kyllingen og feit fårikål. Meget bra kjøp.

Markus Molitor Schiefer Riesling 2015 Tyskland, Mosel Terningkast 6

En flott gulgrønn farge. En nydelig duft fersken og frukt. Smaken er preget av epler og sommereng. Fyldig fruktig og en god fedme. En utrolig ettersmak med noe søtlig frukt. Om 3686106-1man på død og liv må spise noe til denne vinen, så er det salat og ost, men for meg er dette en ekte kosevin. Så absolutt en av de beste i sitt segment.

Casas Patronales Sauvignon Blanc Reserva 2015 Chile, Central Valley Terningkast 5

Grønngul på fargen. En bra duft av eple og sitrus. Frisk og fruktig på smak. Preget av grønne epler og sitrus. Bra balansert. Lang frisk ettersmak. Fungerer fint sammen med fet fisk. Meget bra kjøp-

Mezzacorona Pinot Grigio 2015 Italia, Trentino-Alto Adige, Trentino Terningkast 5

Gulgrønn på fargen. Duft av epler, hint av pærer og sitrus. Fin fruktig start med sitrus og epler. Syren kan kanskje være litt for dominerende. Frisk og fin ettersmak. Passer best som ”sladre vin” sene høstkvelder.  Bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.