Brygge øl i trefat

 For, førti og femti år siden, var det et vanlig syn i Tyskland at man brygget øl i trefat.

Nå har dette  fått en renessanse.  I følge noen av bryggerne går de ikke tilbake til gamledager, men betrakter dette som en innovasjon.  Man gjør ikke som før og forsegler tønnene og fatene innvendig med bek, men bruker gamle whisky og rum tønner og fat.

 

Selvfølgelig passer dette ikke til alle typer øl, men først og fremst de mørke typene. Noen av bryggerne oppdaget at øllet utviklet seg på en litt annerledes måte. Ikke at de tok så mye smak av treet, men at det modnet på en bedre måte.

Hos  Duckstein i Tyskland, brygger man »Rotblonden Weizen« på whiskyfat. Noe som gir øllet mindre bitterhet, en slankere kropp og en rundere smak.

 

Men det er ikke bare i Tyskland man eksperimenterer. Også hos Bryggeriet Toccalmatto i Fidenza i Parma,  modner man sterkt øl i belgiske stil,  på grappa fat. I følge ryktene med veldig godt resultat.

Også Christian von der Heide, teknisk direktør i Guinness morselskapet Diageo, brygger nye typer Guinness  på burbonfat og er veldig begeistret for resultatene.

Så nå bare venter vi på at et norsk bryggeri skal begynne å brygge i de gamle fatene fra Løiten. Kunne blitt en morsom opplevelse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.