Gotlands Bryggeri er et av mine favorittbryggerier. Det er sjelden man blir skuffet over ølet derfra.

Det har blitt brygget øl på St Hansgatan i Visby siden 1855. På den tiden lagde man mørkt øl av typen Porter og bryggeriet ble da drevet av A.L Wedins. Etter at det bryggeriet ble nedlagt, kom det litt mer himmelsktoner da pinsemenigheten flyttet inn. Men i 1994 flyttet Johan Spendrup inn sammen med 2 tyske kobberpanner. Johan Spendurp kommer fra en familie som har brygget øl i fire generasjoner. Det vil si i nærmere 300 år. Etter et år med mye jobb, fikk han åpnet Gotlands Bryggeri, og ble dermed Sveriges første ferskølbryggeri. Eller på godt norsk, mikrobryggeri.

Gotlands Bryggeri Wisby Pils, Sverige, Gotland.

Fargen er klassiske gyllengul. Veldig bra duft av malt, sitrus med noe hint av urter. Smaken er som duften, med malt, sitrus og et lite hint av krydder. Perfekt balansert. Lang og god ettersmak. Kan brukes til stekt fisk eller lyst kjøtt. En pils i verdensklasse. Meget bra kjøp.

DEL
Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelSvensk kräftskiva med øl og snaps.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here