Så er primeur vinene fra Bordeaux ute på markedet.

Det er først og fremst den meget omtalte 2010 årgangen som vekker englesangen blant verdens vinanmeldere som sammenligner den med 1961 årgangen.

Noen av den berømte 1961 årgangen har jeg hatt gleden av å smake, men ingen av de fra 2010. Så, derfor er disse anmeldelsen basert på de ”store” guttene og jenten som kan det der med primeurer og druesaft direkte fra vinstokkene.

Domaine de Chevalier 2010

Péssac-Léognan

Bordeaux, Frankrike

Kroner 725 ,- bestilling

Parker gir denne vinen 95/100. I følge vinnotatene hans så er ”Dette er en av mine all-time favoritt viner fra Domaine de Chevalier, en silkemyk, klassisk Pessac-Leognan med hint av brent jord, tobakk blad, solbær og rips, men ingen harde kanter.”

Vinen topper om 30-40 år. Med andre ord, noe for barnebarna.

Ch. Pontet Canet 2010

Pauillac

Bordeaux, Frankrike

Kroner 1475,- bestilling

En annen billig sak for barnebarnas femtiårs dag. I følge  The Wine Spectator, gir den 96-99 poeng.

«Seriously dense, with thickly layered fig paste, macerated black currant fruit, Kenya AA coffee and roasted tobacco. But really fresh and invigorating throughout, with mouthwatering iron and apple wood notes. Despite the power, this cuts like a knife from the start. When the Bordelais say precise, this is what they mean.»

Da jeg begynte å oversette, ble jeg veldig usikker på hva han mente, men det er sikkert veldig bra.

Til slutt en litt mer menneskelig sak:

Ch. Saint-Dominique 2010

Puisseguin-Saint Emilion

Bordeaux, Frankrike

Kroner 206,- bestilling

I følge det norske DN,Merete Bø, så er den:

”Mye Bordeaux-vin for pengene. En nydelig eiendom som alltid leverer i en legendarisk årgang. Plommer og rød frukt på duft med innslag av tre. Bløt og saftig tilgjengelig frukt med elegante tanniner. Kan nytes nå, men vil tilegne seg enda mer kompleksitet om den får ligge i kjelleren. Drikk nå til 2028. Passer til okse og lam. ”

Så mens de andre vinene ligger til barnebarna, er dette en dere kan begynne å drikke nå. Og det til og med uten å måtte selge bilen.

DEL
Forrige artikkelKunder saksøker bryggeri for utvannet øl.
Neste artikkelMikkeller & Friends åpner 16. mars

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here