Mikkeller & Friends åpner 16. mars

Nok en grunn til å legge storbyferien til København.

I dag dumpet et presseskriv og noen pressebilder ned i innboksen min. ”Beer Guru opens bar with his students” var overskriften; nyheten om den kommende baren til Mikkeller i København meisles ut med store bokstaver.

Veldig mye mer av det samme: København er en av de virkelig spennende ølbyene i verden, og mindre spennende blir den ikke når Mikkeller & Friends åpner dørene 16. mars. 40 tappekraner, en flaskeølmeny av en annen verden, i tillegg til en egen ølbutikk, vel, det høres ut som et ganske fornuftig sted å gå personlig konkurs. Adressen er Stefansgade 35 på Nørrebro.

Mikkeller inviterer til åpning av ny bar.

Jeg besøkte Mikkeller Bar i Viktoriagade i november i fjor, og jeg var mildt sagt begeistret. Baren er blant annet listet opp som en av verdens 50 beste barer av The Sunday Times. En fin og lun atmosfære, mye godt øl og kompetente folk preger stedet.

”Den nye baren er ment å skulle ta noe av presset vekk fra Mikkeller Bar,” sier Mikkel Borg Bjergsø, ”men samtidig er meningen selvfølgelig å skape noe nytt og sprøere.”

På skrytelisten til den nye baren er blant annet et samarbeid med det amerikanske bryggeriet Three Floyds. Som eneste bar utenfor USA vil Mikkeller & Friends tilby øl fra fat fra bryggeriet som er blitt utropt til verdens beste bryggeri av RateBeer fire av de siste seks årene. Mikkeller er anerkjent som få ute i verden, og det er ikke annet å forvente at man kan få tak i godsaker her som ellers er svært vanskelig å oppdrive. Baren kommer også til å ha enkel matservering.

Elevene til Mikkeller: Men det er ikke bare Mikkeller som åpner baren, han har fått med seg det relativt ferske danske bryggeriet To Øl. Forhistorien er av det kuriøse slaget.

Mikkel Borg Bjergsø flankert av To Øl.

Før Mikkel Borg Bjergsø ble verdenskjent ølbrygger, i den spede tiden han bygget opp Mikkeller, livnærte han seg som fysikklærer på Det frie Gymnasium i København. To av elevene hans var Tore Gynther og Tobias Emil Jensen. Etter skoletid underviste Bjergsø de to elevene i ølbrygging på skolekjøkkenet. I 2010 ble bryggeriet To Øl etablert, et bryggeri som i dag regnes som et av de mer spennende på ølkartet i verden.

Bjergsø har så stor tro på evnene til elevene sine, at han nylig spyttet inn penger og ble partner i bryggeriet.

”Vi er venner og tenkte at det vil være artig å starte en bar sammen, men åpningen av baren er også en måte å markedsføre To Øl på og gjøre merkevaren deres enda sterkere,” sier Bjergsø.

Daglig leder for baren blir den svenske vin- og ølsommellieren Fredrik Johansen. Det er sannsynligvis bare å glede seg.

(Artikkelforfatteren står bak ølbloggen Godtiglasset – En blogg om øl.)

Lenker: MikkellerTo Øl

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.