Amerikanske øldrikkere går til sak mot bryggeriet Anheuser-Busch, som blant annet lager Budweiser, fodi de mener ølet deres er utvannet.

ABC nyheter forteller at forbrukerne mener det ikke er samsvar med alkoholprosenten i ølen og det som står på etiketten, og har derfor gått til sak mot bryggeriet i flere amerikanske stater.

Søksmålet omfatter ti forskjellige ølsorter som alle brygges av Anheuser-Busch, blant disse kjente ølsorter som Budweiser og King Cobra, skriver Los Angeles Times.

Bryggerigiganten hevder påstandene er fullstendig uriktige, og hevder at alle krav til merking og produksjon er fulgt nøye før de omstridte ølflaskene har nådd butikkhyllene.

Det har i forbindelse med søksmålet kommet frem at tidligere bryggeriansatte har gått ut med opplysninger som støtter opp rundt mistanken.

– Vi har blitt informert om at ølet er systematisk fortynnet, sier en av advokatene bak søksmålet til avisen.

 

Mange fordeler med øl.

ABC nyheter kan også fortell litt øl gjør ingen skade. Tvert imot. Det gir deg vitaminer og kan forebygge lungebetennelse, viser forskning.

For det første inneholder øl en god del av vitaminet B6, som er bra for hud og hår.

Etter en hard treningsøkt er kanskje ikke øl det første alle av oss tenker på, men øl kan faktisk være med på å gjenopprette væskebalansen.

Det gylne brygget inneholder også karbohydrater, noe kroppen har behov for etter trening.

Dessuten inneholder øl såkalte polyfenoler som har vist seg å nedkjempe virus og infeksjoner, og det er dette punktet en gruppe japanske forskere har sett nærmere på, skriver Huffington Post.

Alkoholfritt eller ikke?

Det skal riktignok bemerkes at studien var finansiert av et stort japansk bryggeri, og de har følgelig en viss egeninteresse av resultatene.

På en annen side skal det også nevnes at alkoholfri øl har akkurat de samme positive egenskapene i forhold til restitusjon og infeksjonsbekjempelse.

Når det gjelder alkohol og inntak så kan også et moderat alkoholinntak være bra for hjertet, fordi alkohol er med på å senke det dårlige kolestrolet og øke det gode.

Bedre brystmelk og mindre demens

I det hele tatt blir det drevet bemerkelsesverdig mye forskning på området øl.

Magasinet Runner’s World hevdet i en artikkel av øl kan gi kvinner bedre utholdenhet.

En gruppe forskere fra USA tidligere har konkludert med at menn blir smartere av øl.

Et forskningsprosjekt viser at alkoholfritt øl gir bedre brystmelk for ammende mødre.

Og sist, men ikke minst; moderat inntak av vin eller øl kan bremse demens.

Kilde: ABC nyheter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.