Wongraven Morgenstern Riesling 2013

Jeg har aldri riktig forstått den oppstandelsen det er at en mann fra et norsk black metal band lager vin. Altså, det jeg ikke forstår er at det visst nok skal være en motsetning. Begge deler handler vel om kreativitet, smak og kvalitet?

Wongraven fra Satyricon har hatt en lidenskap for vin i mange år. Og som jeg opplever det, har han nærmet seg vinen med sterkt fokus på kvalitet. En kvalitet som er gjennomgående helt siden jeg smakte hans første vin som han skapte sammen med Luca Roagna. Nei, han dyrker ikke jorden selv, iallfall ikke så vidt jeg vet, Men han er derimot svært involvert i hele prosessen og blander selv sine egne cuveér basert på vin laget av vinbøndene han samarbeider med. Også designet på produktene er utviklet av Wongraven. Og etter hvert er porteføljen hans en imponerende samling av vin som er økologiske eller som er sushivin-1produsert etter økologiske prinsipper. Det siste skuddet på stammen som jeg har smakt, er:

Wongraven Morgenstern Riesling 2013. 88 poeng. Pfalz Tyskland.

Dette er ikke en kjendisvin. Dette er et seriøst produkt, skapt av en med kunnskap og kjærlighet til vin.

En fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus. Smaken har en god fylde, frisk med en elegant syre som kommer tydeligere frem mot slutten. En god og lang avslutning med et lekkert hint av eple. Denne vinen går fint sammen med både kyllingen og feit fårikål. Dette er som sagt ikke en kjendisvin, men derimot et riktig godt kjøp. Enten du tar den på flaske eller som en bib.

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.