Den 10. februar bør Tromsøværingene ha smakssansene åpne. Da er det nemlig Winemakers dinner  med  Bodegas Espanolas på Skarven Kulinariske teater.

Representanter fra vinhuset Bodegas Franco Espanolas, sammen med vinimportør Morten Arentz fra Interbrands, kommer for å fortelle om sine viner, og maten er nordnorske råvarer tilpasset spanske viner.  Så en femretters meny er satt sammen av Teaterchef Kjell Kristian Nilsen. Bare det er en opplevelse i seg selv.

Vinen som blir presentert er:

De to første vinen kommer dog ikke fra Bodegas Espanolas, men fra

Bodegas Valparaíso

En moderne vinprodusent som ble grunnlagt i 2000 i Quintana del Pidio, Burgos, i hjertet av Ribera del Duero appellasjonen. Vingården eier 72 ha vinmark, hvorav 15ha er over 80 år gamle vinstokker, alt plantet med Tempranillo druen. Vinen er produsert fra egne vinplanter som ble plantet i 2000. Plantene har lav avkastning (mindre enn 4 tonn per hektar). De jobber etter «Château» prinsippet (all produksjon på gården) alt fra jobben i vinmarken til flasketappingen. Vinen lagres på unge fat av amerikansk og fransk eik. Beliggenheten fra 825 til 925  m.o.h. fører til druer med flott syrestruktur.

De to  vinen som  blir presentert er:

Marques de Valparaíso Crianza 2011 og Marques de Valparaíso Roble 2013.

Det som jeg gleder meg mest til, er vinen fra  Bodegas Franco Españolas

Bodegas Franco-Españolas er ett av de eldste og mest velansette vinfirmaene både i Spania som helhet og i sin viktigste region – Rioja. I 2015 feiret firmaet sitt 125-årsjubileum. Bodegas Franco-Españolas skiller seg fra andre produsenter i Rioja og Spania ellers ved å lagre alle sine viner både på fat og flaske lenger enn det loven krever. All fatlagring skjer på fat av amerikansk eik. Med sin plassering i et langt, smalt dalføre i nord av hjertet av Spania nyter Bodegas Franco- Españolas godt av et helt spesielt mikroklima som skapes av to fjellkjeder i henholdsvis nord og sør, sammen med elven Ebro, som flyter fra vest mot øst. Firmaet dyrker nærmere 250 hektar vinmarker, og har også et langsiktig samarbeid med andre lokale drueprodusenter. Vinhuset benytter den aller nyeste moderne teknologi i fremstillingen, kombinert med Europas strengeste systemer for kvalitetskontroll.

951801-1.png;w;300;h;620RB Selección DOCa 2011

Dette er en rik og moderne vin, som kombinerer tradisjonene i Rioja med en moderne stil  laget av 100 % Tempranillo fra førti år gamle vinstokker. En moderne Rioja lagret tolv måneder på franske og amerikanske eikefat.

100 % Tempranillo. Intens rubinrød farge. Aroma av friske røde bær, lys sjokolade, lakris og pepper. Fruktdreven, myke tanniner, flott balanse og god struktur. Elegant og lang ettersmak.

Cormoran Reserva 2009

En vin jeg ga 88 poeng på et tidspunkt.

Den er fløyelsaktig myk, lett å drikke, med solid struktur. Klar rubinrød farge med mursten nyanser. Sammensatte dufter, krydret aroma fra røde bærfrukter med flott balanse av vanilje fra eik. Er bløt med en flott struktur, smak av rød frukt, med integrert eik og en lang avslutning.

 

Billetter kan du bestille her: SKARVEN KULINARISKE TEATER:  Telefon 776 00 720 eller E-post Kulinariskeriske.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.