At pub-døden er stor i pubenes hjemland, England, er etterhvert en kjent sak.

I de første seks månedene av 2015, stengte i snitt 29 puber i uken. Men nå er det lys i enden av tunnelen. I følge Campaign for Real Ale, forkortet CAMRA, så stengte det ”bare” 27 puber i uken i de siste seks månedene av 2015. Når man ser utenfor storbyene, så stenges det kun 20 puber i uken.

Lavere avgifter

Den viktigste årsaken til den positive utviklingen, er i følge CAMRA, at den britiske regjeringen senket alkoholavgiften på øl i 2014. Og som kjent er øl det man selger mest av på puben.  En undersøkelse som ble gjort av Centre of Economics and Business Research, viser at om ikke regjeringen hadde senket alkoholavgiften på øl, så ville det ha blitt stengt ytterligere 1000 puber. Det igjen vil betydd at det ville blitt solgt 750 millioner færre pints som igjen ville betydd at cirka 26.000 Briter ville ha vært uten jobbe. Så det er kanskje ikke så rart at CAMRA nå oppfordrer regjeringen til å kutte ytterligere i alkoholavgiften på øl. Tross alt er det arbeidsplasser man vil bevare. Og den lokale puben selvfølgelig.

Kilde: CAMRA

2 KOMMENTARER

    • Hei Rune.
      Jeg skal skrive litt om vin fra Georgia i mars mnd. Den første vingården som vi kjenner de i dag, ble funnet i Georgia 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.