Spania er det land i verden med størst vinmarks areal. Og landet kommer på tredjeplass etter Italia og Frankrike når vi snakker om kvantitet av produsert vin.

Vi nordmenn elsker spansk vin. Det er bare italiensk vin vi elsker mer. Derfor har Godt Drikke testet noen spanske Bag in Box. Og man kan vel trygt si at kvaliteten er varierende. Fra riktig bra til det motsatte.

Faustino Tempranillo 86 poeng

Fargen er dypt rød. Småelegant duft av mørke bær og noe fat. Smaken lever fint opp til duften med sine mørke bær og fat. God balanse mellom syre og sødme.  Riktig flott ettersmak. Passer fint til lam eller bare som kos. Meget godt kjøp.

Avent Tempranillo Castilla y León 84 poeng

5985206-1Vinen er dyp rød på fargen. Fin duft av mørke bær og hint av fat. Smaken har en fin friskhet med bra fylde. God frukt og en bra ettersmak. Passer bra sammen med både lyst kjøtt og lam. Meget bra kjøp.

El Toro Avanzado Montsant, Catalonia, Montsant 2012  83 poeng

Dette er vinen som deltok i BiB VM for noe år siden. Fargen har en varm, dyprød farge. Bra duft av fat og krydder. Smaken er rund og bløt. Samme krydderne som i duften, tørket frukt og hint av fat. En helt grei ettersmak.  En vin som passer sammen med litt tyngre retter av lam. Bra kjøp.

Torres Coronas 2011/2013 Catalonia 80

Som sine ovennevnte kolleger er den djup rød på fargen. Duft av mørk frukt og noe fat. Smaken lever bra opp til duften med fat og frukt. Rund og bløt, men mangler noe syre for å balansere sødmen. Litt bitter i ettersmaken. Går fint sammen med lam.

Marques de dos Aguas 77 poeng

Dette er en 2 liters bag in box. Nesten blårød på fargen. Ung og fruktig på duft med hint av krydder. Smaken er frisk men med litt for mye sødme som ikke balanseres. En søt ettersmak. Dette er en drikkevin. Kan kanskje gå sammen med tapas?

All 4 Wines Wine for tapas 2013 66 poeng

Mørkerød på farge. Vinen lukter litt oksidert. Noe bær. Smaken er vammel, søt og mangler det meste av hva man kan forvente av en spansk vin. Jeg vet ikke helt hva man skal bruke den til.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.