Fra å ha vært et relativt kjedelig vindistrikt for 20 år siden, har Rheinhessen utviklet seg til et av de mer spennende og innovative distriktene i Tyskland. Alt takk være de unge, nye spennende vinbøndene.

En av disse spennende vingårdene, er Weingut Thörle med de to brødrene Christoph og Johannes Thörle som overtok gården fra deres foreldre i 2006. De er i dag kjent for å lage vin av høy kvalitet, for å være innovative og har mottatt flere priser for sine viner. Gården ligger ligger i Saulheim og de eier blant annet enkeltvinmarkene Hölle og Probstey. Druene de dyrker, er primært Spätburgunder, Riesling og Silvaner. Vinmarkene drives etter økologiske prinsipper, men de bruker flere og flere biodynamiske teknikker.

Weingut Thörle Saulheimer Kalkstein Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 239,- Poeng 91/100

Lys gul med et lite grønt skjær på fargen. God duft av sitrus, grønne epler og med hint av fersken. En meget elegant fruktig og fyldig smak. Godt balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. En fin ettersmak. Passer bra til lyst kjøtt. Her er det mye kvalitet for pengene.

Weingut Thörle Riesling Feinherb 2018. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 159,90 Poeng 88/100

Gulgrønn farge. Fin duft av sitrus med hint av vinbergsfersken. Fruktig og fyldig på smak med en virkelig god munnfølelse. Lever opp til duften med epler, sitrus og fersken. Bra balansert. Lang og fin ettersmak. Passer best til spekemat og kos. Løp og kjøp.

Weingut Thörle Riesling 2018. Tyskland. Rheinhessen. Pris kr. 172,- Poeng 86/100

En gulgrønn farge. Bra duft med sitrus og epler. Hint av petroleum. Frisk og fruktig smak med epler og lime. Bra fylde og bra balansert. Flott ettersmak. Passer bra sammen med lette vegetarretter og god til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.