Vinmonopolet er kjent for sitt personal med et veldig høyt kompetansenivå. Og nå er de også kjent for å ha Norges beste nettbutikk.

Det er konsulentselskapet Bearingpoint som har analysert 70 norske selskapers såkalte digitale modenhet. Basert på hva selskapet kaller 256 objektive kriterier har de største nettbutikkene blitt observert uten at de selv visste det.

Derfor er Vinmonopolet best.

Bearingpoints Fredrik Kallevig sier til E24 at det var enkelte trekk som gjorde at Vinmonopolet trakk det lengste strået.

– Vinmonopolet har jobbet over flere år med sin netthandel, og kjøpsprosessen og kundehåndteringen er bedre enn alle de andre nettbutikkene vi så på.

Vinmonopolet er fornøyd.

Kjededirektøren på Vinmonopolet er selvfølgelig fornøyd med førsteplassen og mener det er ekstra morsomt å vinne over aktører som har mye større markedsbudsjett enn Vinmonopolet.

Elisabeth Hunter tror det er fokuset på kundekommunikasjon som har vært det viktige i kåringen.

Kjededirektør Elisabeth Hunter.
Foto Vinmonopolet.

– Hvis vi har en hemmelig ingrediens, så er det vel at vi har meget engasjerte kunder. For eksempel har vi hatt mye tilbakemelding på hvordan vi kan forbedre kundekommunikasjonen vår, og vi har dermed introdusert nye kanaler som chat og forbedret Facebook-dialogen vår som har gjort at vi har fått mye bedre dialog med kundene våre, sier hun.

195 millioner kroner.

I år vil Vinmonopolets omsetning på nett nå 195 millioner kroner, noe Elisabeth Hunter er fornøyd med.

– Det er en økning på 30 prosent.

Vinmonopolet har drevet nettbutikk i femten år og er dermed en av veteranene på nettet. Men selv om omsetningen på nettet øker, har det ikke gitt negative utslag på fysiske besøk i butikkene.

Ifølge Vinmonopolet bestiller kun to prosent av kundene drikken på døren, 14 prosent henter drikken på postkontoret, og de resterende henter varene gratis i butikk.

– Majoriteten av kundene våre henter produktet i butikken. Andre aktører prøver aktivt å styre kunden, men vi ønsker å la kunden ta valget selv, sier Elisabeth Hunter. Hun mener nøkkelen til Vinmonopolets suksess er at de har gjort nettbutikken så enkel som mulig.

De tre nettbutikkene som får høyest karakter i undersøkelsen er Vinmonopolet, Elkjøp på andre plass, og Telia på tredje plass.

KILDE: E24.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.