Det familiedrevne spanske vinhuset Barahonda har lange tradisjoner, og drives i dag av fjerde generasjon – brødrene Antonio og Alfredo Candela Belda.

Vinhuset ble offisielt etablert i 1925, noe som gjør Barahonda til det eldste vinhuset i Yecla. Dette vinområdet går fortsatt under radaren til folk flest, kanskje ikke så rart, DO Yecla er med kun elleve produsenter en av Spanias minste appellasjoner, noe som betyr at man får svært mye vin for pengene.

Bodegas Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2016. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 126,90 Poeng 88/100

Drua er hundre prosent Monastrell. Mørk rød på fargen. Nydelig duft av modne kirsebær med fine hint av blomst og krydder. Mjuk og rund på smak. Frisk og fyldig med moden frukt, plommer og en fantastisk balanse. Bra ettersmak med bitte litt bitterhet på slutten. En vin som passer glimrende til lam og kos. En ekte løp og kjøp vin.

Barahonda Blanco 2016. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 129,- Poeng 85/100

Drua er Verdejo. Halmgul farge med streif av oransje. Duft av sitrus med hint av fennikel og blomst. En nydelig duft. Smaken er fyldig med en frisk munnfølelse. Bra syre som balanseres av en elegant sødme. God ettersmak. Passer riktig bra til lyst kjøtt, noen oster typ feta og ikke minst passer den til kos. Pris er 129,- kroner så bare det ville få meg til å løpe og kjøpe.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.