Ukens rimelige viner, kommer alle fra Spania.

Det ble testet ni rimelige viner til ukens spalte. Av de ble de tre beste plukket ut. Felles for alle sammen, er meget bra kvalitet og her er det vel rimelig og si at det er mye vin for penga. Tre seksere på terningen.

Gran Coronas Reserva 2013. Spania, Catalonia, Penedès. Pris kr. 149,90. Poeng 86/100.

Druene er Tempranillo 15%, Cabernet Sauvignon 85%. Mørke rød på farge. Duften er fylt av solbær med hint av urter og eik. Smaken er fyldig, frisk, med samme mørke bær som i duften. Rund og bløt med god syre og sødme. Lang ettersmak. Passer bra sammen med vilt. Meget bra kjøp-

Los Frailes Bilogia 2015. Spania, Valencia. Pris kr. 149,90 Poeng 86/100.

Druene er 50/50 Monastrell og Garnacha. Nesten blårød på fargen. Bra duft av modne, røde plommer, mørke bær og hint av urter. Smaken er bløt med bra munnfølelse, frisk med samme mørke bær som i duften. Bra balanse. Lette tanniner. Riktig god, tørr ettersmak. Passer bra sammen med oksekjøtt. Meget bra kjøp.

Las Cepas La Cavera Garnacha 2016. Spania, Rioja. Pris kr. 153,- Poeng 86/100

Drua er hundre prosent Garnacha. Nesten blårød på fargen. Bra duft av solbær med hint av urter og fat. Smaken er rund, bløt med en riktig god munnfølelse. Ung. Samme bær, urter og fat som i duften. Bra balanse og fin tannin. God ettersmak. Passer sammen med grill og ikke minst går den bra til kos. En litt annerledes Rioja. Meget bra kjøp.

Tidligere årgang. 85 poeng.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.