Litt om små og store nyheter i den store drikkeverden.

Fake whisky

For en stund siden, skrev Godt Drikke om en kinesisk turist som hadde kjøpt verdens dyreste glass med whisky.

Han hadde betalt i overkant av 80.000 kr. for 2 cl Macallan whisky fra 1878. Det var den berømte whiskybaren med verdens største whiskysamling på Hotel Waldhaus am See i St. Moritz som hadde solgt den dyre whiskyen. Og bilde av den lykkelige kineseren med flaske, glass og et stort smil, gikk verden rundt. Men dessverre for kineseren, whiskybaren og hotellet, finnes det whiskynerder rundt omkring i verden som reagerte på den fremviste flasken og satte spørsmålstegn ved hele moroa. Og som det pleier å gå når nerdene går i harnisk, så viste det seg at flasken med innhold var en forfalskning. Noe som ble slått fast etter at noen forskere ved Oxford hadde fått analysert innholdet. Det var whisky i flaska, men fra 1970 tallet og ikke var det Macallans heller men whisky av langt dårligere kvalitet. Den kinesiske turisten fikk pengene tilbake samt Fifteen minutes of fame’

(Kilde Decanter.)

Rødvin hjelper mot barnløshet.

Rødvin kan hjelpe mot ufrivillig barnløshet.

Iallfall om man skal tro en gruppe forskere fra Washington University. En undersøkelse med deltagelse av 135 kvinner i alderen 18 til 44 år, ble bedt om å notere deres månedlige forbruk av alkohol samt hvilken type alkohol de drakk. Forskerne undersøkte via ultralyd antallet av levedyktige egg i kvinnenes eggstokker og det viste seg at kvinner som drakk fem glass rødvin eller mer, men selvfølgelig med et moderat forbruk, pr. måned , hadde flere levedyktige egg enn de som ikke drakk noe eller hvitvin. Forskerne tror av det blant annet kan være stoffet resveratrol som finnes i skallet på blådruer, som har den fertilitetsøkende virkningen. Undersøkelsen tok selvfølgelig hensyn til kvinners alder og livstil. Hele undersøkelsen kan du lese her.

(Kilde: Vinavisen)

Høstfest med verdens eldste druestokk.

Det finnes et utall vinprodusenter som hevder de har verdens eldste vinstokk som fortsatt produserer druer og vin.

Men i følge Guinness Book of Records, så finner man den eldste i den Slovenske byen Maribor. Den er eldre enn 400 år og vokser opp langs en mur i Lent, den gamle bydelen. Hvert år så gir den mellom 35 til 55 kg druer.

Årets drueklaser har akkurat blitt høstet, selvfølgelig med en skikkelig høstfest. Borgemesteren smaker på de første druene og godkjenner kvaliteten og så er det bare begynne å plukke for Slovenias vinbroderskap samt årets vindronning. Høsten gir som regel en rundt regnet 100 flasker på 25 cl og som blir brukt som gaver til prominente gjester i byen. Kvaliteten på vinen? I følge de som har smakt, så smaker den f…

Dyrere vin fra Rhône.

At druehøsten i Frankrike er den dårligste siden 1945, er ikke lenger en nyhet.

I følge Decanter så er dette skjebnen også i Rhône. Druene ble i år plukket to uker tidligere enn normalt, men kvaliteten på druene er som sedvanlig når det er lite med druer, formidabel. Grunnen er en optimal sommer med tørke og regn i passe mengder. Og som sedvanlig når kvaliteten på vinen er ”den beste i mannsminne,” og det er lite av den, så vil prisene stige til himmels. Så vet man jo det.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.