Viña Maipo er en pioner innen dyrking av Syrah i Chile og plantet de første vinstokkene på 90-tallet på vingården Quinta de Maipo, i hjertet av Maipo-dalen.

Viña Maipo har sterk tro på denne druens egenskap til å produsere ekstraordinære viner. Vinmakeren Max Weinlaub har jobbet hos Viña Maipo siden 2007 og har Syrah-druen som sin favoritt, særlig pga. dens allsidighet. “En Syrah-vin kan skifte personlighet, helt avhengig av hvor den er produsert; når den vokser i kjølig klima og nær sjøen blir vinen friskere, lettere og saftigere. Vokser den i varmere områder og daler blir den mer strukturert, fyldig og konsentrert,” sier Max Weinlaub i en pressemelding.

Maipo Alto – et unikt terroir

Maipo-dalen, spesielt det høyeste området som heter Maipo Alto, har et terroir som skaper noen av de mest fremragende vinene fra Chile, og der ligger vingården Quinta de Maipo. Fra kysten blåser friske vinder inn mot Maipo Alto og Andesfjellene, og skaper tåke og temperaturvariasjoner som sammen med solrike forhold gir ekstremt gode modningsforhold for druene. Den steinete og sandrike jorden skaper et utfordrende vekstforhold for vinrankene og drueutbyttet blir derfor begrenset og konsentrert. Altså, et ideelt jordsmonn for dyrking av Syrah.

Viña Maipo Limited Edition Syrah 2016. Chile, Maipo. Pris kr. 229,90 Poeng 89/100

Ny årgang. Druene er Cabernet Sauvignon 10%, Syrah 89%, Petit Verdot 1%. Dyp rød med et lite blått skjær. Duft av mørke bær med hint av krydder og fat. God munnfølelse med en riktig god fylde på smak. Moden frukt, bjørnebær og hint av pepper. En riktig wow smak. Perfekt syre og sødme. Bra tannin. En god ettersmak. Går riktig bra sammen med kraftige kjøttretter og vilt som rein. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.