Ukens rimelige viner, er spredd geografisk fra store deler av verden. Det de har felles, er en bra kvalitet i forhold til pris.

Matua Marlborough Pinot Noir 2018. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 149,90

Ny årgang. Drua er Pinot Noir. Fin rubinrød farge. Dufter av røde bær, markjordbær og med hint av blomster og urter. Frisk og fruktig med bra fylde.  Balansert sødme på smak. Rund og bløt. Bra balanse mellom syre og sødme. Mild tannin. En riktig bra ettersmak. Passer fint sammen med kylling. Mega bra kjøp.

Villa Poggio Salvi Tosco 2016. Italia, Toscana. Pris kr. 159,90

Sangiovese er drua. Mørke rød farge. Meget lekker duft av kirsebær og plommer. Frisk fyldig smak med en riktig bra munnfølelse. Lever bra opp til duften. Godt balansert syre og sødme. Bra tannin. Lang og god ettersmak. Passer sammen med kraftig pastaretter. Løp og kjøp.

Hvitvin

Cave de Turckheim Sylvaner 2015. Frankrike, Alsace. Pris kr. 169,90

Drua er Sylvaner. Kanskje den mest undervurderte hvitvins drua. Når den blir behandlet riktig, så gir den noen fantastiske viner. Og her mener jeg Cave de Turckheim virkelig lykkes. Fargen er lys gulgrønn. Meget bra duft av sitrus og hint av tørkede blomster. Smaken er frisk og fruktig med en elegant fylde. Bra syre og sødme. Elegant ettersmak. En vin som passer best som kos sammen med venner. Meget bra kjøp.

The Econic Organic Chardonnay by Bonterra 2017. USA, California. Pris kr. 149,90

Druene er Muscat (Moscatel, Moscato) 2%, Viognier 2%, Roussanne 1%, Chardonnay 94%, Chenin Blanc 1%. Fargen er gulgrønn. Duft av pærer med hint av vanilje. Smaken er er rund og bløt. Bra balansert syre. En bra ettersmak. Passer best sammen med salater. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.