I min grønne ungdom gikk diskusjonen om hvilken whisky som var best. Jim Beam eller Jack Daniels. Og ikke minst gikk diskusjonen på hvilken whisky som var mest rock and roll.

På mine eldre dager, så har jeg jo forstått at Jack Daniels er rock and roll. For hva er vel Jim Beamdrikker Kid Rock, sammenlignet med folk som Jimmy Page, Lemmey og Keith Richards?  For ikke å snakke om Jack Daniels drikkende band som Led Zeppelin, Metallica, Rolling Stones? Bare for å ha nevnt noen.

I dag så er det vel ikke så veldig mye rock and roll i en gammel skrutt. Men trøsten er jo at Frank Sinatra var en flittig bruker av Jack Daniels. Rent faktisk ble han gravlagt med en flaske ved siden av seg.

Startet som sjuåring.

Jack Daniel

Som sjuåring begynte begynte Jack Daniel å jobbe i destilleriet til predikanten Dan Call. Etter noen år fant Call ut at sprit og forkynnelse var en dårlig kombinasjon, og solgte destilleriet til Jack som da var 16 år. 1866 opprettet han det første offisielt lisensierte destilleriet i USA.

Han flyttet virksomheten Lynchburg, en småby i Tennessee med 361 innbyggere og som ligger rett sør for Nashville.

Jack Daniel’s består av 80 prosent mais, åtte prosent rug og 12 prosent maltet bygg, som gir den karakteristiske, søte smaken. Whiskyen filtreres gjennom tre meter høye tønner fullstappet med kull fra sukkerlønn før den tappes på nye eikefat. Prosessen er unik og kalles Charcoal Mellowing – trekullmodning. Dette gjør whiskyen søtere og bløtere i stilen enn vanlig bourbon

Jack Daniels – Cocktails til kalde vinterdager

I dag så er whisky kongen av klassiske cocktails. Noe som kanskje en del eldre rockere er glad for. Og det var kanskje disse bartendere hos Internasjonalen tenkte på da de skapte t fire cocktails med Jack Daniels Original Old No. 7 og Jack Daniels Tennessee Honey for vinterens frosne dager.

Med en hjemmelagd kryddersirup får du friske cocktails som kan nytes foran peisen!

Produkter:

Jack Daniels Original Old No.7 og Tennesse Honey med cocktails.

Kryddersirup

10 g ristet stjerneanis
10 g knust kardemomme
5 g spisskummen
En neve nellik
2 deler sirup til en del vann.

Fremgangsmåte:

Rist krydder i gryta til det popper, ha i vann forsiktig og la det trekke. Så ha i sukker og rør ut til det har løst seg opp. Sil av krydder og ha på flaske.

Louisiana whisky punsj

4 cl Jack Original
2 cl Kryddersirup
2 cl Sitronsaft

Oh Honey

4 cl Jack Honey
2 cl Sitronsaft
2 cl Ananasjuice
1 cl Ingefærsirup

Topp med Ginger Beer eventuelt sterkere ingerfærsirup + soda

Clementine Sour

4 cl Jack Original
2 cl Klementinsaft
2 cl Kryddersirup
2 cl Limesaft
+ klementinzest eventuelt egg reverse dry

Southern sling

4 cl Jack Original
2 cl Sitronsaft
2 cl Ananasjuice
Liten klype sukker!

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.