Tommasi Viticoltori ligger i Pedemonte Di Valpolicella, i hjertet av Valpolicella Classico regionen i Veneto.

Vinmarkene deres er plassert i hellingene mellom slettelandskap i sør og Lessinifjellene i nord, noe som betyr fantastisk soleksponering, og ideelt jordsmonn for de lokale druesortene som dyrkes. Nærhet til Gardasjøen i vest sørger for en konstant bris og god luftsirkulasjon rundt druestokkene. Dette forhindrer råte og andre sykdommer, og sørger for friske druer.

Siden bestefar Giacomo etablerte vingården i 1902, har Tommasi vokst betraktelig. I dag drives selskapet av fjerde generasjon, med 9 familiemedlemmer i et tett og nært samarbeid. Ved stadig å kombinere utvikling med tradisjon og kvalitet, er Tommasi blant Italias største produsenter.

Tommasi Rafaèl Valpolicella Classico Superiore 2018. Italia, Veneto. Pris kr. 199,90 Poeng 84/100

Laget på druene Corvina 70%, Molinara 5%, Rondinella 25%. Dyp rød farge. God duft av mørke bær, tørket frukt og hint av eik. God krydret fylde på smak. Samme mørke bær og eik som i duften. Rund i munnen. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin. God ettersmak. Passer bra sammen med svinekjøtt. Bra kjøp!

Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2017. Italia, Veneto. Pris kr. 219,90 Poeng 85/100

Druene er Molinara 10%, Rondinella 20%, Corvina 70%. Mørkerød på farge. Duft av mørke bær, hint av urter og vanilje. Rund og bløt på smak. Lever opp til duften med sine bær og vanilje. Bra balansert syre og sødme. God tannin og en god ettersmak. En vin som går riktig bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.