Det er ingen hemlighet at jeg er veldig glad i vin og i Riesling i særdeleshet.

Her er to riktig bra Rieslingvin.

Sigurd Wongraven har utviklet og solgt vin i Norge siden 2010.

De siste 5-6 årene har jeg fulgt med på utviklingen hans som vinmaker og jeg må si, jeg er imponert. Han jobber med vinprodusentene både med innhøsting, tapping og ikke minst med vinifikasjon. Og hans kvaliteter som vinprodusent holder etter hvert et sjeldent høyt nivå. Uansett om det handler om de tyske riesling vinene, hans røde viner fra Piemonte. Men personlig er jeg mest begeistret for hans rieslingvin.

Wongraven Morgenstern Riesling 2019.Tyskland, Pfalz. Pris kr. 174,90 Poeng 88/100

Drua er Riesling. Gulgrønn farge. Nydelig duft av epler og sitrus. God fruktig fylde, frisk med en elegant syre som kommer tydeligere frem mot slutten. En god ettersmak med et hint av eple. Denne vinen går fint sammen med kyllingen eller hvorfor ikke sammen med fårikål. Jeg har sagt det om tidligere årganger,  her er det utrolig mye vin for pengene, løp og kjøp.

Weingut von Winning ble grunnlagt i Pfalz 1849. Målet var å lage vin av veldig høy kvalitet fra de beste vinmarkene i Pfalz.

I dag så er det Stephan Attman som er kjellermester. Kanskje en av Tysklands aller beste kjellermestere. Siden 2008 drives de 40 hektarene biodynamisk og i følge Attman så handler alt om å «ikke gjøre feil på feil tidstunkt.»

Von Winning Herrgottsacker Riesling 2019. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 224,90 Poeng 90/100

Laget på Riesling. Gulgrønn på fargen. God duft av sitrus, grønne epler og små hint av blomster. Fruktig og fyldig på smak. En lekker frukt med epler og sitrus. Meget bra balansert syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. En vin som fungerer meget bra sammen med fet fisk. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.