Vårslipp på Vinmonopolet.

Kom mai du skjønne milde og den 3. mai er det nytt slipp med nye produkter på Vinmonopolet. 93 nye produkter i basisutvalget og hele 815 i bestillingsutvalget.

Og som om ikke det er nok, tema for mai og juni er laks. Men, det vil Godt Drikke komme tilbake til ved en senere anledning.

Av nyheten i basisutvalget, finnes det en rekke godbiter. Og det gjelder både for vin og øl.

Av øl, så er det Baladin Open Riserva, en American pale ale som jeg gleder meg til å smake. Et italiensk øl fra Piemonte. Men, jeg synes prisen på 119 kroner for en 0,75 liters flaske, er i stiveste laget.

Det belgiske Gypsy Rose Triple Gipsy Rose er en annen jeg gleder meg til å prøve. 36 kroner er litt mer overkommelig.

Ser man i bestillingsutvalget, finnes det mye snadder når vi snakker om øl.  Fra Belgia, så kommer det Arcel Trappist Bruin og den kommer også som Blonde. Begge to vel verdt å fukte ganen med.

Av norske øl gleder jeg meg til å prøve Haandbryggeriet sin ”frukt serie,”  med både kirsebær, blåbær, rips og en rekke andre. Men, mest gleder jeg meg vel til Lervig Galaxy IPA.  Som sagt, det kommer mye øl i bestillingsutvalget. Også fra Nøgne Ø, så sjekk listene.

Av vin, er det mye godt. Både i basis- og bestillingsutvalget. Det er veldig mye hvitvin, både fra Frankrike, Italia og Tyskland.

For den som er svak for riesling, uansett om den kommer fra Alsace eller fra noen av de tyske områdene, vil jeg anbefale Prinz von Hessen Riesling Kabinett Trocken, Rheingau Tyskland. Kommer på magnum flaske, men er man flere, så er den absolutt å anbefale. Har en flott, gyllen farge. En harmonisk duft av sitrus og frukt og en veldig flott balansert syre og sødme. En lang, god ettersmak.

Fra Frankrike så vil jeg foreslå Clotilde Davenne Bourgogne Aligoté 2012. Jeg har ikke smakt 2012 årgangen. Men, om den lever Bourgogne_Aligot_TPS_2010opp til 2010 årgangen, så er det mye å glede seg til. Det er en fantastisk Aligoté som er virkelig verdt å bestille hjem.

Av rødvin kan jo også nevnes 2008 Château La Fleur-Pétrus, Bordeaux. En fantastisk vin som er klar til å drikke om en fem, seks år. Da jeg smakte den for et år siden, hadde den en flott duft av moden frukt, en dyp flott farge og en smak som lovde mye. Men, kjøpe den? Vil aldri gi ca 2000 kroner for en flaske.

Da vil jeg heller bruke mine penger på 2011 Poderi Sinaglio Langhe Nebbiolo fra Piemonte. En helt grei vin til 170 kroner som finnes i basisutvalget.

Men, som sagt. Gå igjennom listene for slippet i mai. Godt Drikke vil komme fortløpende med anmeldelser av både vin og øl i ukene som kommer.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.