Rabarbrakompott med vin.

imagesNoe av det første som dukker opp av jorden når den første snøen forsvinner, er rabarbra.

Og de første rabarbraene er også de aller beste. Og det er ikke noe som smaker så mye vår, som den første rabarbrakompotten. For noen år siden, fikk jeg en oppskrift med hvitvin. Og den smaker helt fantastisk. Det du behøver til seks personer, er tjuefem minutter og dette:

  • 1 kg rabarbra
  • 300 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl følte
  • 1 dl hvitvin
  • 5 gelatinblader.

Så, bare for å få stemningen mens du renser rabarbraen, så kan du jo høre på Schuberts Frühlingstraum

Uansett, rabarbraen skal renses og skjæres opp i ca 2 cm lange biter. Legg de i en gryte sammen med sukret og la det stå og dra en halvtimes tid. Så snitter du vaniljestangen og har det i gryten og koker sukker og rabarbra mjuke. Når de er helt mjuke, har du i hvitvinen. Så løser du opp gelatinen i kaldtvann. Når de er mjuke presser du alt det vannet du bare kan og har de opp i den varme gryta. Rører til det er helt oppløst. Så setter du kompotten til side og lar den kjøle ned til den begynner å stivne.

27280-960x720-rhabarbercremeSå, vispe fløten til den er en helt stiv krem og vend den forsiktig ned i kompotten. Og det var det. Nå kan du bare stille den inn i kjøleskapet til den er helt klar for servering. Om man er en smule avansert, kan man jo alltids ha en kremtopp på rett før man serverer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.