Nå starter vårens vakreste eventyr. Aspargessesongen varer fra midten av april og til midten av juni. Og det er en grønnsak som kan brukes i utallige varianter.

I Tyskland blir det spist cirka 55.000 tonn asparges i året. Og de fleste blir spist ferske i perioden 24. april til 24. juni. Og det er vel knapt en grønnsak som blir fulgt mer intenst når det handler om kvalitet og pris i disse dager.

Den enkleste måten å nyte sin asparges på, i alle fall den grønne, er å ha den i kokende vann i 3-4 minutter sammen med en klikk smør og en dash salt. Servere den sammen med røkt skinke og poteter. Aller helst nypoteter, men det er jo litt tidlig å få her hjemme.

Den hvite aspargesen er litt mer krevende, her må du ha den i kokende vann med litt salt, smør og en anelse sukker, i mellom 15 – 25 minutter. Alt beroende på hvor mjuke, eller møre, du vil ha dem. Passer perfekt sammen med fenalår og poteter.

Om du vil ha det litt mer avansert, kan du servere de samme aspargesene med Hollandaise saus og bytte ut skinken med kottletter eller en entrecote.

Skal nytelsen bli helt optimal og få en opplevelse av de sjeldne, og det synes jeg man skal, så server et glass Sauvignon blanc, aller helst fra Sancerre, til. Om du er på øl-humør, så er det hveteøl som passer som fot i hose. Den beste opplevelsen jeg har hatt med øl og asparges, var med Mack sin kristall witbier. Men, når det er sakt, det finnes fantastisk mye bra hveteøl på det norske markedet i dag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.