Vårens første hvitvin.

Weingut Grunderloch
Weingut Grunderloch

Det går rykter om at våren nærmer seg. Ikke helt til å tro, tatt i betraktning at det ligger to meter snø i hagen. Men, våren kommer. Og da er det tid for utepils, hvitvin og solstråler i bleke fjes.

Vårens første hvitvin, er tysk. Og til all ironi, er den fra Rheinhessen. I følge en vinbonde jeg kjenner, så kan man kun dyrke kål og gulrot i Rheinhessen, men, jeg er ikke helt enig.

Weingut Grunderloch har noen helt fantastiske rieslingviner. De holder til i Nackenheim am Rhein, helt ved foten av Rotenbergs, den nordligste vinmarken i området. Gården ble grunnlagt 1890, av Bankier Carl Gunderloch, tippoldefaren til dagens eier, Agnes Hasselbach-Usinger.

Grunderloch har vært nede i en bølgedal. Blant annet ble de nedgradert fra fem til fire stjerner i den anerkjente vinguiden Gault Millau. Men, med 2010 årgangen, vil jeg hevde at de er tilbake med bravur.

UnknownGunderloch Riesling Trocken 2010

Varenummer:
4702201, bestillingsutvalg. Pris 164,90

Den har en vakker, gyllen farge. En herlig duft av sitrus og frukt. Og smaken. Ja, der kan man ane Rheinhessens skifer, og det er ikke tull. Den pirrer litt på tungen med sin syre og balsamerer den igjen med sin sødme. Man kan bruke den til fisk , genial til sushi. Men, best passer den til en terrasse med de første drag av vår.

En riktig løp og kjøp vin.

Når man først sitter på terrassen, hvorfor ikke lytte på Schuberts Ave Maria. Ikke for at det har noe med våren å gjøre, men det er vakkert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.