Vinos de Madrid er vel ikke det mest kjente vindistriktet i verden der det ligger noen få mil fra Madrid. Rent faktisk så er det vel knapt nok noen som visste om det bare for noen år siden.

Men det er har vært dyrket vin der i tusenvis av år, først av Ibererne, så av romerne. Fra 1300 tallet, finnes det dokumenter på en krangel mellom munker på den ene siden og adel på den andre siden om eierrettigheter til en vinmark. Og så, i 1990 fikk Vinos de Madrid DO status. Men fortsatt var det ikke så mange som hadde hørt om vinområdet. Og da spesielt ikke utenfor Spania og Madrid.

Valquejigoso eiendommen

I 1986, kjøpte restaurant familien Colomo Carmona-familien Valquejigoso eiendommen. En eiendom på mer enn tusen hektar og som de ville bruke til jakt. Godt nok fantes det noen Chardonnay planter der, men ellers var det ikke noe særlig snakk om vin. Ikke før sønnen i familien Colomo, Felix III, alle førstefødte sønner heter Felix, plantet 40 hektar vinmark i 1994. De første vinene laget de i 1999, men deres berømte Valquejigoso V2 kom første gangen på markedet i 2005. Og siste år, kom Valquejigoso V2 2008 på listen over verdens 100 beste viner. Valgte av det prestisjetunge vin-magasinet Wine Enthusiast. Og det er slettes ikke så dårlig tatt i betraktning av at Spania ”bare” fikk med fem viner på denne berømte listen og slettes ikke dårlig av det fullstendig ukjente vindistriktet Vinos de Madrid. Det produseres cirka 19000 flasker pr år av denne vinen.

Valquejigoso V2 2008. Spania Pris kr. 929,30 Poeng 94/100

Mørkerød på fargen. En intens duft av solbær, bjørnebær, eik og røyk. En duft som man kan nyte i lange tider. Men det viktige er smaken. En smak som har stor fylde, en fantastisk munnfølelse. Her er det kirsebær, plommer, solbær og hint av urter og fat. En perfekt balanse mellom syre og sødme. Ettersmaken er fantastisk og varer langt ut i evigheten. Vinen anbefales til vilt eller lam. Men aller best sammen med gode venner. Denne vinen er dyr, men er man fire, fem venner som spleiser på en flaske, så vil de få en felles vinopplevelse av de sjeldne.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.