Ukens Øl.

Nordlys Svalbard

Det starter som en vill idé i 2007 da ekteparet Anne Grete og Robert Johansen ville etablere et mikrobryggeri på Svalbard.

Som alt annet som omhandler alkohol og nyskapning, fikk de selvfølgelig avslag på søknaden om tillatelse til å brygge. Og etter en rekke avslag på sine søknader, besluttet Anne Grete og Robert Johansen seg for å få endret loven av 1928 som forbyr tilvirkning av alkohol på Svalbard. Den 1. Juli 2014 hadde de vunnet og fått gehør for sine ville ide og en ny lov om tilvirkning av alkohol på Svalbard ble vedtatt av Stortinget. Og i august 2015 ble verdens nordligste øl tappet.

Svalbard Bryggeri Spitsbergen Stout Norge, Svalbard. Pris kr. 59,- 33cl. 

En disete brunsvart farge med et høyt beige skum. Bra duft av røstet malt, sjokolade og en anelse kaffe. En nydelig duft etter min mening. Smaken er en anelse over på den søte siden, med en mjuk munnfølelse. Lever fint opp til duften med sin røstet malt, sjokolade og hint av kaffe. Bra balanse mellom sødme og bitterhet. Nydelig ettersmak. Passer bra sammen med kos og mørk sjokolade. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.