Ukens rimelige viner, er en spennende samling røde viner. Felles for alle sammen, er at det er mye vin for pengene. Her er de fire beste fra ukens test.

Lágrimas de María 2015. Spania, Rioja. Pris kr. 127,50 Poeng 86/100

Mørk rød med et lite blått skjær på farge. Duften har både røde og mørke bær som rips og bjørnebær. Lett drikkelig med en rund og bløt munnfølelse. Bra balansert syre med lette tanniner. Bra ettersmak med hint av krydder. Passer fint sammen med lam og lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Lindeman’s Regional Series Shiraz 2013 Australia, South Australia Pris kr. 149,90 Poeng 86/100

Klar rød farge. Bra dufter av bringebær med et elegant hint av krydder. En riktig bra munnfølelse med samme bringebær og krydder som i duften. Meget bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. En vin som går fint sammen med påskens lam. Et meget bra kjøp!

Finca Bacara 3015 Monastrell 2015 Spania Pris kr. 134,10 Poeng 85/100

Nesten blårød på fargen. Bra dufter av røde bær og hint av plommer. Smaken er rund, mjuk med midl tannin og fint balansert syre og sødme. En bra ettersmak. En farlig lettdrukken vin. Kan brukes til lam men passer bedre sammen med gode venner og den gode samtale. Meget bra kjøp.

Cantina Segreti Reserva 2014 Portugal, Lisboa Pris kr. 109,90 poeng 85/100

La meg si det først som sist, her er det masser av vin for pengene. Mørk rød med et aldri så lite blått skjær. En riktig bra duft av mørke bær som bjørnebær og hint av vanilje. Ingen dum duft etter min mening. Smaken er rund og fyldig med mørke bær og det samme lille hintet av vanilje som i duften. En riktig bra balanse mellom syre og sødme. En bra ettersmak. Passer sammen med rødt kjøtt. En portugiser man gjerne tar med hjem. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.