Ukens vin er hele tre stykker og alle fra Weingut Riffel

Weingut Riffel er for meg en relativ ny bekjentskap. De holder til i Bingen, Rheinhessen og lager biovin.

Erik og Carolin Riffel overtok den 16 hektar store eiendommen fra Eriks foreldre i 2005. Og på den tiden har de skapt seg et fantastisk rykte. Og det er ikke ufortjent, for vinene de skaper holder en virkelig høy klasse. Noe som ga dem betegnelsen beste vingården i Rheinhessen 2018.

Riffel Riesling Trocken 2018. Tyskland, Rheinhessen, Bingen. Pris kr. 184,70 Poeng 88/100

Som navnet sier, vinen er laget på Riesling. Lys gyllen farge med et svakt grønt skjær. Meget god duft av sitrus, epler og bitte litt vinbergsfersken. Herlig frisk og fruktig på smak. Bra fylde og meget bra balansert. Lang og god ettersmak. Perfekt til fisk men ok til kos. Løp og kjøp.

Riffel Silvaner Trocken 2018. Tyskland, Rheinhessen, Bingen. Pris kr 220,- Poeng 88/100

Silvaner er en litt undervurdert drue. Om man lager en vin på Silvaner og gjør det riktig, får man en vin som denne. Gulgrønn farge, frisk duft av grønne epler, sitrus og små hint av våt stein. Smaken er frisk og fruktig. Bra munnfølelse. Fint balansert syre. God ettersmak. Passer fint sammen med mager fisk. Meget bra kjøp.

Perlende vin , Pet Nat

Riffel Pet Nat Trocken 2019. Tyskland, Rheinhessen, Bingen. Pris kr. 274,60 Poeng 89/100

Drua er Scheurebe. Disete lys gul farge. Fine bobler. Lekker duft av sitrus og bitte litt honning. Frisk, fruktig med en fin fylde. Meget bra fruktig syre. Lang og god ettersmak. En vin til aperitiff. Meget bra kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.