Chablis er som en bilhandler som har alle type biler. Noen er billige og noen er solide og kjedelige mens andre er som en Porche. Spennende, livlig og litt uforutsigbare. Sånn er vinene fra Château de Béru.

Slottet ligger i den lille landsbyen Béru, like øst for Chablis by. Château de Béru har tilhørt de Béru-familien siden 1600-tallet og Athénaïs de Béru overtok ansvaret for familiens vingård i 2004. Hun kultiverer i dag 15 hektar vinmarker etter biodynamiske prinsipper, og bruker kun hest som “kjøretøy” i vinmarkene.

Fra konvensjonelt til biodynamisk.

Før Athénaïs tok over driften i 2004 var vinmarkene utleid til en familie som kultiverte dem konvensjonelt og solgte druene til kooperativer. Det var derfor viktig for Athénaïs å umiddelbart konvertere til økologisk dyrking. Dette innebar blant annet stor utskiftning av vinstokker og et omfattende arbeid hun måtte legge en mangeårig plan for å kunne gjennomføre. Siden 2011 har alle vinmarkene vært kultivert etter biodynamiske prinsipper.

Ærverdig historie

Selve slottet med en tilhørende clos på nesten fem hektar ble bygget på 1400-tallet. Château de Béru ble greven av Bérus eiendom i 1627, og har tilhørt den adelige de Béru-familien siden. Clos de Béru er den dag i dag omkranset av den opprinnelige muren.

Ch. de Béru Montserre 2017. Frankrike, Burgund, Chablis. Pris kr. 429,90 Poeng 92/100

Drua er Chardonnay. Fargen er vakker strågul med et lite grønt skjær. Frisk duft av sitrus, epler og bitte litt pære. Smaken har en bra fylde med en meget god fruktighet. Lekker fruktig syre. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. En lang fruktig ettersmak. Passer til fisk, lyst kjøtt og lange samtaler. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.