Ukens vin er Bonavita Faro Superiore 2016. En spennende vin fra Sicilia

0

Det er bare tre vinprodusenter som lager DOC Faro Supriore.

En av de tre, er vingården Bonavita. Gården ligger helt på spissen av Sicilia, med utsikt mot Messinastredet. Det er Emanuela, Carmelo og Giovanni Francesco Scarfone som driver vinhuset Bonavita, ved fjellet Peloritani. Vinmarkene ligger i bratte terrasser i en høyde på rundt 250 til 350 meter over havet. Omgitt av eikeskog og kastanjetrær.

På Bonavita dyrkes det kun lokale druetyper, som nerello mascalese, nerello cappuccio og nocera. Vinstokkene er alt fra 6 til 70 år gamle. Druene høstes i midten av oktober, og det brukes ikke kunstgjødsel, plantevernmidler eller insektmidler. Det brukes heller ikke svovel eller andre kjemiske tilsetningsstoffer i gjæringen – kun lang skallmaserasjon.

Bonavita Faro Superiore 2016. Italia, Sicilia, Faro. Pris kr. 399,90 Poeng 92/100

Druene er Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio og Nocera. Litt disete mørke rød farge. Meget god duft av røde bær og krydder. Rund og fyldig på smak med en elegant frukt. Riktig bra balansert. Bra tannin. Lang, elegant ettersmak. En vin som går glimrende til grillet kylling og kos. Om man er et par venner, så har man her en fantastisk opplevelse sammen. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.