Ukens vin kommer fra Ribera del Duero i Spania. Den er produsert av den smått legendariske Bodegas  Alejandro Fernandez.

Alejandro Fernandez fikk ideen til en vingård 1972. På den tiden solgte han landbruksredskaper men drømmen var å ha en bodega. Og den skulle ligge hjembyen hans, Pesquera del Duero. Han fikk tak i en liten 1600 talls bygning med litt vinmark rundt. Og så satte han i gang. Og det fullstendig uten ønologisk utdannelse. Første årgang av Pesquera kom 1975 og fikk umiddelbart suksess. Og med suksessen kom også muligheten til å påvirke. Noe som han gjorde med å bidra til å heve statusen for hele området. I dag har Bodegas  Alejandro Fernandez hele 64 hektar vin og er en av de mest berømte og dominerende produsentene i Spania. Ja, så berømte er bodegaen i Spania, at vinene er dyrere på hjemmebane enn i Norge.

Tinto Pesquera Reserva 2014. Spania, Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr. 374,90 Poeng 92/100

Drua er Tempranillo. Dyp rød farge. Dufter av mørke bær og plommer. Hint av tre og bitte litt krydder.  Frisk og fyldig på smak. Lever riktig bra opp til duften med sine mørke bær og plommer. Bra syre og sødme. Bra med tannin. En lang og veldig bra ettersmak. En vin som vil fungere glimrende sammen med kraftige kjøttretter. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.