Det er noen vin som skaper større hysteri når de slippes enn andre vin.

En sånn vin var Dom Pérignon «Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition.» Det tok bare ti minutter før alle var utsolgt da 224 flasker av champagnen ble sluppet rett før jul. Og da 24 flasker ble av samme vinen ble lagt ut på Vinmonopolets nettbutikk, ble det mildt sagt kaos. 155 ordre lagt inn, over 50 sto i telefonkø på kundesenteret, og 3887 personer sto i kø i nettbutikken. Det behøver vel ikke nevnes at vinen forsvant som smør i solskinn.

Samme vin…

Nå kommer samme vin, men under navnet Dom Pérignon Vintage 2008. Vinen har samme innhold som den populære Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition og er en del av januar slippet på vinmonopolet. En av grunnene til vinens popularitet, foruten om navnet, er kvaliteten.

Et bra år.

I 2008 var det mye solskinn men også perioder med overskyet vær. Våren og sommeren var kjølig, men i september kom både sol og varme. Noe som ga en veldig bra årgang.  Innhøstingen startet 15. september under perfekte forhold. Med sol nord-nordøstlige vinder som er ideelt. Med andre ord, druene nådde en perfekt modning med en tett på perfekt vin.

Godt Drikke kommer tilbake med smaksnotater.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.