Over seksti prosent av all vin i Norge, selges i Bag in Box.

Fortsatt finnes det en viss nedlatende holdning blant vinkjennere og vinskribenter mot vin i Bag in Box. Men fortsatt er Bag in Box bare en forpakning og akkurat som med vin i flasker, så finnes det utrolig mye dritt vin og noen som er virkelig verd å smake. Og det er det som er vinskribentenes jobb å formidle.

Her er noen røde viner i Bag in Box. Noen super viner… noen helt ok.

Valli Unite 2016. Italia. Pris kr. 550,- Poeng  88/100

Drua er Dolcetto. Mørkerød farge.  Klassisk, fin duft av bringebær, litt nøtter og hint av blomster. Nydelig duft med andre ord. Frisk og fyldig på smak. Lever bra opp til duften med en meget godt balansert syre og sødme. Fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer fint til lam og lyst kjøtt og ikke minst kos. Meget bra kjøp.

Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2017. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 450,50 Poeng 88/100

For så si det først som sist, her er det mye vin for pengene. Drua er Monastrell. Mørk rød på fargen. Nydelig duft av modne kirsebær med fine hint av blomst og krydder. Mjuk og rund på smak. Frisk og fyldig med moden frukt, plommer og en glimrende balanse mellom syre og sødme. Bra ettersmak med bitte litt bitterhet på slutten. En vin som passer glimrende til lam og kos. En ekte løp og kjøp vin.

La Selva Maremma Toscana 2016. Italia, Toscana, Maremma. Pris kr. 499,90 Poeng 83/100

Drua er Sangiovese. Mørkerød farge med et lite blått skjær. Duft av mørke bær. Hint av tre. Bra fylde, fruktig og rund på smak. Helt ok syre og sødme. Bra ettersmak. Passer til italienske pastaretter. Bra kjøp.

Franco Francesco Dolcetto. Italia, Piemonte, Asti. Pris kr. 425,50 Poeng : 82/100

Drua er hundre prosent Dolcetto. Mørkerød farge, duft av kirsebær med hint av urter. Smaken er frisk og lever greit opp til duften. Ok balansert syre og sødme. Fin tannin. Bra ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt. Bra kjøp

Monocolo Corvina. Italia, Veneto. Pris kr. 429,50 Poeng 81/100

Drua er Corvina. Djup rød farge. Duft av kirsebær med hint av krydder. Fruktig og frisk smak. Bra balansert med en mild tannin. God ettersmak. Passer fint sammen med grilla koteletter med ratatouille. Bra kjøp.

Vicara Barbera del Monferrato 2016. Italia, Piemonte. Pris kr. 445,- Poeng 80/100

Drua er Barbera. Klar rubinrød farge. Duft av mørke bær med små hint av blomster. Frisk og fruktig med en ok fylde. Bra rund munnfølelse. Ok balanse mellom syre og sødme. Bra tannin. En grei ettersmak. Passer sammen med torsk. Ok kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.