Tidlig på 90-tallet byttet Eric Texier ut kjernekraft med naturkraft. Han sluttet som ingeniør for kjernekraftindustrien for å følge sin store kjærlighet og lidenskap for vin.

Eric Texier gjennomførte ønologistudier i Bordeaux og gikk i lære hos Jean-Marie Guffens i Macon før han lagde sin første årgang i 1995. I dag er han en av de mest spennende og respekterte vinmakerne i Rhone dalen. Og det ikke uten grunn.

Brezeme

Brezeme ligger helt sør i Nord-Rhone på elva Rhônes  østre bredd, ca 35 km syd for Hermitage og Crozes-Hermitage. På 1800-tallet var vinene herfra kjent for å være vel så bra som de store Hermitage-vinene. Det var Eric Texier som tok tak i denne lille, glemte appellasjonen hvor det så sent som i 1961 kun var igjen 1 ha dyrket vinmark. I dag er 22 hektar beplantet og Texier er den fremste produsenten.

Texier Brézème Vielle Serine Dom. de Pergault 2013. Frankrike, Rhône Nord, Côtes du Rhône. Pris kr. 309,90 Poeng: 90/100

Drua er Syrah fra 60 år gamle vinstokker. Mørk mursteinsrød farge. Lekker duft av kirsebær, bringebær og hint av krydder og blomster. Med andre ord, et eldorado for nesen. Smaken har en bra fylde, med en bra munnfølelse. Nydelig frisk, med en fin syre og sødme. God tannin. Bra lengde. Passer til lam, kos og lange diskusjoner. Meget bra kjøp. Vel verd pengene.

Om du er så heldig å bo i Tromsø, har du muligheten til å smake en rekke av Eric Texier sine viner den 25 oktober klokken 19.00. Smaking er på G Tromsø i Storgata. Prisen for ikke medlemmer er kr 450,- For medlemmer med gjester er det 350,-  Påmelding til vidar@godtdrikke.net

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.