For noen år siden, smakte jeg en rekke forskjellige italienske viner, og det var tre som jeg gledet meg veldig over.

Nå har alle sammen kommet i nye årganger… Og fortsatt er flaskene fylt av glede.

Villa Cordevigo Rosso 2011. Italia, Veneto, Veronese. Pris kr. 279. 90/100 poeng.

Druene er Merlot, Corvina, Cabernet Sauvignon. Mursteinsrød farge. Duft av mørke bær med kirsebær som den dominerende. Hint av urter og fat. Megt stor fylde, frisk med en riktig bra munnfølelse. Samme kirsebærene som i duften. Meget bra balansert sødme og syre. Fin tannin, og ikke minst en lang og god ettersmak. Viltvinen nummer ett. Et meget bra kjøp. 2009 årgangen fikk 92 poeng.

Nipozzano Chianti Rúfina Riserva 2014. Italia, Toscana, Chianti Rufina. Pris kr. 169,90 Poeng 89/100

Druene er Cabernet Sauvignon 5%, Merlot 3%, Malvasia 2%, Sangiovese 90%. Mørkerød på fargen. Lekker duft av både kirsebær og fine hint av fat og en anelse urter. Frisk og fyldig på smak. En riktig bra munnfølelse. Samme bær og fat som i duften. Perfekt balanse mellom syre og sødme. God tannin. Lang og god ettersmak. Passer fint sammen med rødt kjøtt. Her er det riktig mye kvalitet for pengene. En ekte løp og kjøp vin. 2013 årgangen fikk 90 poeng.

Boffa Vigna Cua Longa Barbera d’Asti 2013 Italia, Piemonte, Barbera d’Asti Pris: Kr. 229,- Poeng 90/100

Druen er hundre prosent Barbera. Akkurat som navnet sier. Vinen har en fin mørkerød farge. Nydelig duft av kirsebær, fat og noen urter. En riktig bra fruktig fylde på smak og lever flott opp til duften. Meget bra balansert syre og sødme. Fin tannin.  Bra ettersmak. Passer bra sammen med høstens lam. Meget bra kjøp. 2011 årgangen fikk 86 poeng.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.