Elie Garde presset sine første merlotdruer på Château Haut-Goujon i 1912. Den gangen var eiendommen i Bordeaux på seks hektar.

Mye har skjedd siden 1912, dels har generasjon etter generasjon tilført ny mark til slottet
så det i dag er 18 hektar og dels er kvaliteten på vinene blitt bedre og bedre. I dag er det de tre søsknene Corinne, Mickaël og Vincent som drifter vinslottet og noe av det første de gjorde var å effektivisere produksjonen med blant annet en omfattende renovering av slottet, modernisering av produksjonen og ikke minst gå til anskaffelse av nye fat.

Château Haut-Goujon holder til 40 km fra Bordeaux, 3 km nord for Pomerol og 12 km fra Saint-Emilion. Slottet har to appellasjoner,   dels i Lalande de Pomerol og dels i Montagne Saint-Émilion.

Ch. Haut-Goujon 2012. Frankrike, Bordeaux, Lalande de Pomerol. Pris kr. 215,- Poeng 88/100

Drua er 100 % Merlot. Mørkerød på fargen, dufter virkelig herlig av mørke bær, litt kanel og lakris. Hint av urter og fat. Smaken er fyldig med riktig bra frukt. Lever opp til duften med sine mørke bær, veldig bra balansert syre og sødme. Bra tannin. God ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med vilt og den gode samtale etter en middag. Her er det mye Bordeaux for pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.