Ukens Vin.

Penfolds er en av Australias eldste vingårder. Den ble grunnlagt 1844 av Christopher Rawson Penfold og hans hustru Mary Penfold.

Sakt men sikkert, ble de en av Australias største vinprodusenter. Fra begynnelsen av 1950 tallet, under ledelse av den legendariske kjellermesteren Max Schubert, ble de også internasjonalt anerkjent. Det var Max Schubert som skapte den berømte vinen «Grange Hermitage,» senere omdøpt til Penfolds Grange. Årgangen Penfolds Grange 1951, ble solgt på en auksjon i 2004 til en pris av cirka 320.000 norske kroner. Siden 2002 har kjellermesteren vært Peter Gago, og i 2011 ble Penfolds en del av Treasury Wine Estates.

Felles for de fleste av Penfolds viner, er at de holder et veldig høyt kvalitativt nivå. Og heldigvis kan man få andre viner fra Penfolds enn Penfolds Grange. som ikke er blant de rimeligste.

Penfolds Bin 138 Barossa Valley 2014. Australia, South Australia, Barossa Valley. Pris kr. 269,90 Poeng 88/100

Druene er Grenache 15%, Shiraz 75%, Mataro 10%. Mørkerød på fargen. Duften er herlig med sine mørke bær og da først og fremst bjørnebær og krydder. Fine hint av fat. Smaken er fyldig med en riktig god munnfølelse. Samme mørke bærene i smaken som i duften. Litt plomme og en anelse lakris. Meget bra balanse og fine tanniner. Meget god ettersmak. En vin som vil fungere glimrende sammen med rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.